Hétmillió brit rendszeresen nem mos fogat

Naponta legalább kétszer, reggel és este ajánlott megmosni a fogainkat és megtisztítani a fogközeinket. Ezt a legtöbben tudjuk is, csak ha nem vagyunk elég figyelmesek, a napi teendőink könnyen elterelhetik figyelmünket a szájápolás fontosságáról. A britek is így vannak ezzel, derül ki 2013-as statisztikájukból: több millióan siklanak el a fogmosás rutinja felett.

szajapolas nagy brtannia

Utoljára 2011-ben készült hasonló felmérés, akkor 28 százalék vallotta be, hogy 24 óránként egyszer sem mos fogat, s ez sajnos nem időszakos, hanem állandó jelenség az életükben. Pedig nem érdemes ilyen sok időre elfeledkezni a fogainkról, hiszen a lerakódott ételmaradékokból és baktériumokból hamar plakk (egy bakteriális filmréteg) keletkezik, melynek a fogszuvasodás, a fogkő és az ínygyulladás is a következménye lehet.

2013-ban sajnos a statisztikák nem látszanak javulni a szigetországban: idén hétmillióan mondták azt, hogy nem mossák meg rendszeresen a fogaikat, minden ötödik ember pedig a fogközeit is elfelejti megtisztítani.

(X) hirdetés

Minden negatív statisztika ellenére a hétköznapokban úgy tűnik, egyre több brit tulajdonít komoly jelentőséget fogai esztétikai állapotára, Nagy-Britanniában az elmúlt években megszaporodtak a kozmetikai eljárások, hiszen a vonzó megjelenés egyre elválaszthatatlanabb része lesz a szép mosoly is.

Item added to cart.
0 items - Ft