Hárommilliós kártérítés egy helytelen fogászati diagnózisért

Az Egyesült Királyságban kilencezer fontnyi, azaz átszámítva hárommillió forint körüli kártérítési összeget ítélt a bíróság egy ötéves kisfiúnak, a fogorvosa ugyanis nem vette észre, hogy a tejfogai erősen romlásnak indultak, s a gyerek emiatt tizenhárom tejfogától volt kénytelen megválni.

Cameron felső állkapcsa teljesen fogatlanná vált a hibás diagnózis következményei miatt. Kép: Mirror.

Cameron Jackson-nal szülei rendszeresen jártak a leedsi Dr. Raymond Matloa fogászati rendelésére, főleg miután a szülők észrevették, hogy a másfél éves gyermek nem szívesen eszik szilárd táplálékot, inkább csak folyékonyat. A fiú édesanyja, Wendy többször elmondta a gyermek panaszát a fogorvosuknak, sőt, arra is figyelmes lett, hogy Cameron fogai inkább sárgásak, nem pedig fehérek, mint a tejfogak általában. Dr. Matloa csak annyit tanácsolt, hogy mossák egy kicsit sűrűbben a gyermek fogait – amire a szülők állítása szerint amúgy sem lehetett panasz.

Sajnos a fiú fogai a gyakori mosás miatt egy idő után szó szerint elkezdtek elporladni, ínye pedig begyulladt, gyakorta vérzett. A fogorvos végül beutalta az akkor már hároméves fiút a Leedsi Központi Kórházba, ahol 2010-ben tizenhárom tejfogát távolították el, hogy megállítsák a fogszuvasodás továbbterjedését.

(X) hirdetés

A szülők, Wendy és Gareth végül beperelték Dr. Matloa-t, s bár a fogorvos nem ismerte el felelősségét a történtekben, a bíróság döntést hozott az ügyben, melynek eredményeképp Cameron kilencezer fontnyi kártérítésre jogosult, amit a tizennyolcadik születésnapját követően kaphat meg.

Item added to cart.
0 items - Ft