hirdetés (X)

A gyulladt fogíny negatívan befolyásolja a férfi potenciát

2014-09-26T16:55:27+00:00 2012. december 8.|Fogászati panaszok, Ínybetegségek|

Lehet, hogy sok esetben nem is gondolnánk, milyen komoly összefüggések lehetnek szervezetünk különböző területei között, pedig ezek a kapcsolatok igazoltak, így nem árt őket megismerni, megérteni.

A női szervezet hormonális változásai miatt kialakult fogászati panaszok talán nagyobb figyelmet kapnak, pedig nemrégiben kiderült, a férfi szervezetnek is megvan a maga válaszreakciója: a gyulladt fogíny háromszor nagyobb eséllyel idézhet elő merevedési problémákat.

A Journal of Sexual Medicine szaklap hasábjain közölt kutatáshoz török szakemberek nyolcvan, 30 és 40 év közötti, merevedési problémáktól szenvedő férfit vizsgáltak szemben nyolcvankét, gondtalan szexuális életet élő férfival. A megfigyelések szerint az erekciós gondokkal küszködő alanyok 53 százalékának gyulladt volt a fogínye, míg a kontrollcsoportnál ez a szám csak 23 százalék volt.

Más értékeket is figyelembe véve (kor, testtömeg index, jövedelem, iskolázottság) megállapítható, hogy az ínybetegséggel együtt élők 3,29-szor nagyobb eséllyel produkálnak merevedési problémákat, mint egészséges fogínnyel élő társaik.

hirdetés (X)

A kutatást vezető szakember, Dr. Faith Oguz szerint kutatási eredményeik rendkívül értékesek, hiszen világszerte 150 millió férfinál azonosítható erekciós probléma, ami nem csak saját, de partnereik életére is hatással van.

Oguz szerint az esetek kétharmadában valamilyen fizikális rendellenesség, míg egyharmad arányban pszichikai problémák (pl. stressz, depresszió, stb.) okozzák a tüneteket. A dohányosok, cukorbetegek, szívbetegek különösen érintettek lehetnek, épp ezért a kutatásban nem vehettek részt sem cigarettások sem pedig szisztémás betegségtől szenvedők.

További kérdéseid vannak?
A Fresh24Dental szakértői 24 órán belül válaszolnak kérdéseidre!

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!