Guinness rekord – 92 éves korban előbújó bölcsességfog

2015-10-12T07:13:49+00:00 2015. október 12.|Általános hírek, Fogászati hírek|

Harmadik nagyőrlő fogaink, más néven bölcsességfogaink normál esetben 18 és 25 éves korunk között bújnak elő, így emelve meg fogaink számát 28-ról 32-re. A bölcsességfogak előtörése gyakran okoz panaszokat, főleg, ha azok számára nincs elegendő hely a felső vagy az alsó állcsontban.

92 eves bolcsessegfog

Ingeborg Wolf-Wimmer asszony jelenleg Luxemburgban, egy idősek otthonában él. /Kép: Wort.lu/

Nem véletlen, hogy a kilencvenes éveiben járó osztrák hölgy erősen meglepte fogorvosát, amikor kiderült, újonnan előbújó bölcsességfoga némi kellemetlenséget okoz számára.

A 92 éves és 258 napos Ingeborg Wolf-Wimmer nem mindennapi fogazatával azonnal bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, hiszen eddig senkit nem regisztráltak ilyen késő öregkorban előtörő bölcsességfoggal.

A Luxemburg Wort napilap online kiadásában közöltek szerint az idős hölgy Ausztriában élt, azonban jelenleg egy luxemburgi idősek otthonában tölti mindennapjait.

hirdetés (X)

Wolf-Wimmer asszony, miután úgy érezte, műfogsora nem illeszkedik megfelelően a szájába, fogorvoshoz fordult, aki legnagyobb meglepetésére megállapította, hogy az idős hölgy panaszait újonnan előtörő bölcsességfoga okozza.

Az osztrák asszony a korábbi, Dél-Afrikában bejegyzett, 80 éves személy rekordját 12 évvel döntötte meg, így immáron hivatalosan is ő a világ legidősebb embere, akinek újonnan előbújó bölcsességfoga van.

A Luxemburg Wort információi szerint a röntgenfelvételek alapján megállapították, hogy Wolf-Wimmer asszonynak további három, át nem tört nagyőrlő helyezkedik el felső állcsontjában.

A rekordot hivatalosan 2015. február 23-án Saarburgban, Németországban jegyezték be.

További kérdéseid vannak?
A Fresh24Dental szakértői 24 órán belül válaszolnak kérdéseidre!

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!