Összenőtt tejfogak

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28608 Reply
  Gáldi Éva
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!

  9 hónapos kisbabám első kibújt fogacskài közül alul kettő össze van nőve! Kicsit megijedtem, nem hallottam még hasonlóról illetve interneten is hiába próbáltam rákeresni, nem kaptam választ az okára és példát sem találtam rá. Legyenszíves segíteni, mitől alakulhatott ki, továbbiakban milyen teendőnk van vele? Gondolok itt a fogváltásra, mikor elvileg nem ugyanakkor potyogna ki a 2 pici fogacska. Köszönöm szépen!

  #28623 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Éva
  Ritkán, de előforduló eset az önök esete. Teendő vele nincs. Figyelmes szájápolás, és a fogazat későbbi vizsgálata javallott. Jelenleg a pici még nagyon fiatal, bármilyen vizsgálathoz vagy kezeléshez
  Üdvözlettel

  #34280 Reply
  Enikő
  Vendég

  Üdvözlöm !

  Ugyan már másfél éves a kérdés , de hátha kapnak még róla tájékoztatást , hogy új hozzászólás érkezett.
  Én a kérdezőtől kérdezném, hogy hogyan alakult az összenőtt tejfog? Történt vele valami?
  A kislányom most 10 hónapos , és alul neki is úgy tűnik, hogy két fogacskája össze van nőve .
  Picit aggaszt a dolog , így szájsebészeti vizsgálatra viszem.
  A kérdésre feltett válasz kissé megnyugtató .
  Köszönöm , ha válaszolnak!

  #44355 Reply
  Tímea
  Vendég

  Üdvözlöm!

  Kb 8 éve én is sokat keresgéltem ebben a témában eredménytelenül, végül fogorvosi konzultáción hasonló szavakat kaptam, majd 4 éves korában egy gégsz megállapította, hogy rejtett nyitott szajpadja van a gyereknek… csodálkozott hogy még senki nem mondta de mivel semmi nem látszott rajta így ennek nyilvánította a kései beszéd indulást és a pöszégeget. Logopédussal kb másfél év alatt mindkét probléma megoldodott. Ma 8 és fél évesen kipottyant az ikerfog amit ünnepélyesen nem visz el a fogtünder hanem jövő csütörtökön visszük a fogorvoshoz hátha tud mondani róla valami érdekeset. Látszik az új fog is, az viszont nem hogy ikrek-e vagy sem. Remélem segítettem történetünkkel, ha beszéltem az orvossal leirom 🙂 szép napot nektek!

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Összenőtt tejfogak
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft