Fogszabályozó – szabálytalan fogápolás?

Tökéletes szájhigiénia fogszabályozóval is

curaproxManapság már nincs korhatára a fogszabályozónak. Tinédzserek és felnőttek is büszkén vállalják, hogy a kezelés végén szép és rendezett fogsoruk és egészséges harapásuk legyen.
Egy fogszabályozó készülék nem csak rendezett fogakat eredményez, hanem felelősséggel is jár: a fogak mellett nagyon fontos a brekettek és a drótívek napi szintű, alapos megtisztítása.

Sokan azt hiszik, hogy ez eleve lehetetlen. Pedig a mai eszközökkel és fogápolási technikával remek eredményeket érhetünk el. Lássuk, hogyan!

(X) hirdetés

Mikor tisztítsuk fogainkat?

Ideális lenne, ha minden étkezés után fél órával, de inkább 1 órával megtisztítanánk fogainkat. Az esti fogmosás a legfontosabb, mert az ételmaradékok és a plakk éjjel okozzák a legnagyobb károkat. A nyelvünk és ajkaink beszéd közben a segítségünkre vannak, mert eltávolítják az ételmaradékokat, éjjel azonban mozdulatlanok. Éjszaka szinte alig képződik nyál, amely hígítja a plakkot és ételmaradékot. Ezért nagyon fontos az esti alapos szájápolás.

Mivel tisztítsuk fogainkat?

(X) hirdetés

1. Fogkefe

Fontos, hogy mindig olyan fogkefét válasszunk, amely nem okoz sérülést, mégis hatékonyan távolítja el a lepedéket a fogak felszínéről, a brekettek és a drótívek közül és az ínyszélről is. Erre a célra kiváló eszköz a svájci Curaprox CS 5460 ortho fogkefe. Jellemzője az ergonomikus, nyolcszögletű nyél, a kisméretű fej, a speciális Curen® sörték, melyek kiemelkedő száma (5460 db) rendkívül alapos és kíméletes tisztítást tesz lehetővé.

1

2. Egycsomós kefe

Még egy fogkefe? Ráadásul egy csomóval?

A válasz igen, mert a brekettek körüli, problémás területek speciális tisztítást igényelnek. A CURAPROX egycsomós fogkefe egy rendkívül kicsi, tömör fejű fogkefe, amely a fogszabályozó legapróbb rései, kitüremkedései és rögzítései mellett is képes megtisztítani a fogfelszínt. A Curaprox CS 1006 egycsomós fogkefének egyetlen, lekerekített formájú csomója tökéletesen illeszkedik a brekett körvonalához. Napi használata, a CURAPROX fogköztisztító kefékkel kombinálva, tökéletes szájhigiéniát biztosíthat, ezért mostantól a Te „arzenálodból” sem hiányozhat!

2

3. Fogköztisztító kefe

curaprox fogkoztisztito2A következő fontos lépés a fogközök megtisztítása. Ezek a területek fogkefével nem érhetők el. Az itt felszaporodó plakk baktériumok akár hónapokig, esetleg évekig észrevétlenül fejthetik ki károsító hatásukat. Ráadásul a fogak közötti résekben kialakuló ínygyulladás és fogszuvasodás eleinte nem is okoz fájdalmat.

Szerencsére erre a célra is remek eszközök állnak ma már rendelkezésre. Az egyik legismertebb a fogselyem, de a CURAPROX fogköztisztító kefék használata jóval egyszerűbb és sokszor hatékonyabb is. Az apró kefék rendkívül finom és hajlékony drótszálainak segítségével egyetlen mozdulattal távolíthatók el a fogak közt és a drótívek mögött megbúvó baktériumok, ételmaradékok.

curaprox fogkoztisztito

 

 

 

 

 

 

 

A helyes táplálkozással megelőzhető a fogak károsodása

A szénsavas üdítőitalok és az energiaitalok igazi sav-támadást jelentenek a fogzománc számára és egyértelmű jeleket hagynak a fogon. Amennyire csak lehet, csökkentsük az ilyen italok fogyasztását és várjunk egy ideig a fogmosással, mert a fogzománc károsodhat, ha savas italok fogyasztása után azonnal mosunk fogat.

Cukor, sav

Sav képződhet a „rejtett” cukorból, ami számos ételben és italban megtalálható. A cukor nem csak tápanyagot biztosít a fogszuvasodásért felelős plakk baktériumoknak, hanem az erjedése során sav termelődik, ami megtámadja a fogzománcot.

Mit együnk, igyunk?

Teljes kiőrlésű kenyér, sajt, valamint tej és szénsavmentes víz ajánlott a cukor- és savtartalmú ételek és italok helyett. A gyümölcsök és zöldségek kitűnő C-vitamin források, továbbá megakadályozzák az ínygyulladást. A kiegyensúlyozott táplálkozás segít elkerülni a fogkárosodást és akár egy életen át örülhetünk szép és egészséges fogainknak.

+ 1 tanács

Időnként – pl. almába harapáskor – előfordulhat, hogy kiugrik a rögzített fogszabályozó drótja. Ez elkerülhető, ha az ételt kisebb darabokra összevágjuk.

Megfelelő eszközökkel, alapos és helyes technikával és kitartással elsajátítható a tökéletes szájápolás. Miután lekerül a fogszabályozó, büszkén villanthatod mindenkire a szép és egészséges mosolyodat.

 

További információért látogass el oldalainkra: www.tokeletesszajapolas.hu, www.sagerdental.hu

(X)

Item added to cart.
0 items - Ft