Fogorvosok is pályázhatnak letelepedési és praxisjogvásárlásra

Az egészségügyi államtitkárság tervei szerint 2017-ben az alapellátásban dolgozó fogorvosok számára is megnyílik a lehetőség arra, hogy pályázhassanak letelepedési és praxisjogvásárlásra – mondta Ónod-Szűcs Zoltán szakállamtitkár egy csütörtöki budapesti konferencián.

Dental instruments and tools in a dentists officeAz alapellátásban dolgozó háziorvosok számára már létezik ez a két támogatási forma, és jövőre ezt a két pályázati lehetőséget „ki fogjuk nyitni” az alapellátó fogorvosok felé is – fogalmazott az államtitkár a 16. Dental World Nemzetközi Fogászati Szakkiállítás és Konferencia megnyitóján.

Ónodi-Szűcs Zoltán keretösszegről nem beszélt, azt mondta, még tárgyalnak a nemzetgazdasági tárcával, azonban bízik abban, hogy a következő időszakban is tudnak majd forrást bevonni az ágazat számára.

(X) hirdetés

Beszélt arról is, hogy jelentős a fogorvosi szakma egészségiparban betöltött szerepe, Magyarország második helyen áll Európában az egészségturizmusból a magyar gazdaságba áramló bevétel tekintetében. Ezt a fontos pozíciót meg is kell őrizni – tette hozzá az államtitkár.

Ónodi-Szűcs Zoltán emlékeztetett arra is, hogy a 2010-es 22 milliárdról 28,1 milliárdra nőtt a fogorvosok OEP-támogatása.

Az államtitkári megnyitó után egy alapellátásban dolgozó budapesti gyermekfogorvos átadott egy levelet Ónodi-Szűcs Zoltánnak. A levélben azt kifogásolják, hogy a bérezésüket közalkalmazotti jogviszony – és nem az egészségügyi bértábla – szerint kapják, holott egészségügyi diplomával rendelkeznek. A nő jelezte, a közalkalmazotti bértábla legaljára vannak besorolva, és hiába fordultak bárhová problémájukkal, választ sehonnan nem kaptak.

(X) hirdetés

Ónodi-Szűcs Zoltán a levelet átvéve azt mondta, az érdekvédelmi szervezetekkel a tárgyalások nincsenek lezárva, és erre a problémára is próbálnak megoldást találni.

Forrás: MTI

Mentés

Item added to cart.
0 items - Ft