Zománcsérülés fogszabályozónál

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23256 Reply
  Lajos
  Vendég

  T. szakértő!

  Két kérdéssel fordulok Önhöz!

  Nem először van beragasztott fogszabályozó készülékem. Szeretném megtudni, hogy a többszörös fel-levétel, polir stb . Nem okoz gondot, sérülést a zománcnak?

  Valamint a másik kérdésem: meglazult az ív utolsó brekettje de csak napok múlva tudok elmenni a kezelőorvoshoz. Mennyire veszélyes helyzet ez és mit tehetek most?

  Köszönettel
  Lajos

  #23268 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Lajos,
  A többszöri breket fel-levétel jót ugyan nem tesz, hiszen folyamatosan vékonyítja el a zománcréteget, de az orvosok erre mindíg külön figyelemmel vannak, és igyekeznek olyan megoldásokat találni, melyek a legkevésbé károsak.
  Az utolsó laza breket miatt sem kell aggódnia, ez nem okoz vészhelyzetet, sem egyéb problémát, keresse fel kezelőorvosát, aki megigazítja a meglazult tappancsot.
  Üdvözlettel:

  #23277 Reply
  Lajos
  Vendég

  Akkor a véletlenül leesett majd tisztítás után visszaragasztott brekett is vekonyítja a zománcréteget? Nekem ketszer is leesett, akkor már eleve hátrányba kerültem az egészséges fog terén önhibámon kívül? Mégis hányszor lehet fel-levenni a breketteket átlagos zománcréteg mellett? Nagyon elszomorit ez a tény.
  Lajos

  #23281 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Lajos,
  A visszaragasztás konkrét helyretétel, így az már a korábban előkészített helyére kerül vissza a breket. A fogzománcot minimálisan sértő beavatkozásról beszélünk, tehát emiatt nem kell aggódnia, leginkább azért sem, mert fogszakorvos kezeli. Ugyanakkor a fogszabályozás ilyen, levételt követően sok esetben észre sem vehetők a breketek helyei, főleg akkor, ha a páciens megfelelően vigyázott szájhigiénéjére, és a fogsorának, valamint a fogszabályozójának tisztán tartására.
  Üdvözlettel:

  #23282 Reply
  Lajos
  Vendég

  Köszönöm a válaszokat! Nem teljesen voltam tisztában ezzel a hátránnyal.
  Kérem mondják meg, butaság volt csupán esztétikai javítás céljából, harmadszorra is (bár ez csak kis korrekció, de akkor is ragasztani kell) fogszabályoztatni?
  Lajos

  #23285 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Lajos,
  Véleményünk szerint a legfontosabb, hogy Ön konfortosan érezze magát. Ha ez segít Önnek, hogy elérje célját, hogy mosolya minnél harmónikusabb, és esztétikusabb legyen, akkor ebben nincs semmi kivetnivaló. Fogszakorvos kezeli, aki ismeri az Ön által kívánt prioritást, és ennek tükrében cselekszik, és mivel nem csak a fogszabályozás a szempont, hanem fogai egészségének megőrzése, így higyje el ebből baj nem lesz. Jó kezekben van.
  Üdvözlettel:

  #23302 Reply
  Lajos
  Vendég

  Tényleg köszönök mindent választ, még egy utolsó kérdést tennék fel.
  Ha esetleg megsérül a zománc -akár a fogszabályzó levételénél, akár másképp- milyen jelek mutatkoznak, hogy lehet észrevenni?
  üdvözlettel: Lajos

  #23307 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Lajos,
  A szuvasság, mindíg színelváltozással jár, a fogzománc sérülése jól látható, szélei barnásak, korai stádiumban sárgásak.
  Amennyiben Ön jár rendszeres fogászati konzultációra, ettől nem kell tartani, jelen állapotban pedig azért nem releváns, mert a breket ragasztó is okozhat a fogzománcon elszineződést.
  Nyugodjon meg, bízzon kezelőorvosában, hiszen Ő is a szakma szabályait maximálisan figyelembe véve dolgozik, és vigyáz fogainak épségére.
  Üdvözlettel:

  #23317 Reply
  Lajos
  Vendég

  Köszönöm, tényleg!
  Tehát sárgás-barnás, és nem az egész fog árnyalata válik szürkéssé.
  Lajos

  #23323 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Lajos,
  A szuvasság többféle képpen mutatkozhat meg, kezdeti stádiumban lehet egy „csík” is, mely a fog barázdájában jelenik meg, és sárgás-barnás elváltozást mutat a fehér zománfelületen, amennyiben a fog teljes elszineződését látja, az többnyire az elhalt fogaknál tapasztalható. Egy gyökérkezelt fog idővel elszineződik, mely probléma eredményesen orvosolható.
  Üdvözlettel:

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Zománcsérülés fogszabályozónál
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft