zománchiányos fog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19567 Reply
  Király Andrea
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr/nő!

  Kisfiam másfél éves, viszonylag hamar kezdtek kibújni a tejfogai, az előírtnál 1-2 hónappal mindegyik hamarabb jött. Kb. hét hónappal ezelőtt fehéres foltokat vettem észre napfénynél a felső metszőfogain. Gyorsan be is jelentkeztem gyerekfogorvoshoz, akinél két nappal ezelőtt jártunk. Azt mondta, zománchiányosak a tejfogai, ami majdnem mindegyik fogacskáját érinti. Azt mondta, ez egy örökletes dolog, nem biztos, hogy a maradandó fogait érinti majd. Viszont pár hete elkezdtek sárgulni a fogacskái, és nem igazán tudom tisztára mosni őket. Édességet, édes italt keveset fogyaszt, esténként mossuk a fogát lehetetnyi Elmex fogkrémmel. Az orvosunk életmódtanácsokat adott főleg, hogy kerüljük a cukrot, édes italokat, rendszeres fogmosás (szerinte elég vízzel), sok gyümölcs, és zöldség. De ahogy utánaolvastam, nagyon megijedtem, mindenhol azt írják, hogy ezek a zománchiányos fogak rendkívül gyorsan romlanak. Van esetleg még bármilyen más javaslata, valamilyen kezelési mód, amivel óvni tudjuk a fogait? Milyen eséllyel érinti ez a probléma a maradandó fogakat?

  Válaszát előre is köszönöm!

  #19584 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Andrea!

  Amíg a gyermek megszokja a fogorvos jelenlétét, addig csak a fogászati vizit és az ecsetelés az egyetlen megoldás, mert semelyik tömés nem fog megmaradni két hétnél tovább.
  Ha negyedévente fogorvost lát, talán ez az a pont, hogy hamarabb eljön . Ez a probléma legtöbb esetben a tejfogakon található neonatalis vonal miatt alakul ki, mely egy természetesen előforduló zománcgyengeség, ez nem érinti a maradófogakat .

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: zománchiányos fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft