Xarelto 20mg gyógyszer melletti foghúzás, ínykezelés

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23470 Reply
  Póhner Endréné
  Vendég

  Érdeklődni szeretnék Xarelto 20mg gyógyszert szedek volt két mélyvénás trombózisom, genetikailag hajlamos vagyok rá. Fogaim és az ínyem rövid ídő alatt tönkrementek van korona a fogamon beültett csap. Pár éve volt problémám akkor a körzeti fogorvos a szájsebészetre küldött de akkor még Syncumárt szedtem. Ön szerint ezzel a gyógyszerrel is a szájsebészetre kell mennem a próblámáimmal?

  Válaszát előre is köszönöm.

  (X) hirdetés
  #23474 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Póhner Endréné,
  Rendelőinkben az alábbi protokollt szoktuk alkalmazni:
  Elsődleges szempont a vérhígítóval kezelt páciensek egészségének védelme. Leírjuk a kívánt kezeléseket kezelőorvosa számára, és meghatározzuk a beavatkozás azon időtartamát, mely vérzéssel járhat. Az alapbetegségből származó kockázatot mérlegelve a kezelőorvos módosíthatja a váralvadásgátlás módját vagy jellegét, előkészítve a pácienst arra, hogy a fogászati kezelés ne jelentsen kockázatot.
  Így a kezelés biztonságossá válik bármelyik fogászati rendelőben.
  Üdvözlettel:

  #40969 Reply
  Kati
  Vendég

  Xareltót szedek már4. éve. Most ki kell húzni néhány fogam. Az lenne a kérdésem hogy előtte hány nappal kell abba hagyni a xareltó szedését. Köszönöm. Kati

  #40986 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kati
  Ennek meghatározása a beavatkozás mértékétől és a szedett mennyiségtől függ. Kérjük egyeztessen fogorvosával és a kezelőorvosával.
  Üdvözlettel

  #44030 Reply
  Kocsmár Istvánné
  Vendég

  Xarelto 20 mg-os vérhigitót szedek napi 1 tablettát.Ínysorvadás miatt a 6 darabos koronasort le kell venni és az alatta levő 4 fogat (elől) ki kell húzni,a másik 2 fog csapos.A kardiológus szerint előző nap és a húzás napján ha kihagyom a vérhigitót az elég.A fogorvos szerint 5 nap szükséges.2012-ben srtokom volt,ezen kívül pitvarfibrillációk miatt 2016-ban elekrtosohock kezelést kaptam,bétablokkolót szedek,napi 1,5 tabletta Concor 5 mg-ot.Mindkét orvos ragaszkodik a magáéhoz,én nem tudok egyedül dönteni benne.Köszönöm a segítségét!

  #44049 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kocsmár Istvánné.
  Ilyen esetekben a legjobb ha a két szakorvos konzultál, és személyesen egyeztetnek az ön kezelésével és a jelenlegi gyógyszeres terápiával kapcsolatosan. A helyzetet megítélni részünkről nem lenne etikus. Fogorvosaink hasonló esetekben személyesen konzultálnak a kezelőorvosokkal.
  Üdvözlettel

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Xarelto 20mg gyógyszer melletti foghúzás, ínykezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft