Xarelto 20mg gyógyszer melletti foghúzás, ínykezelés

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23470 Reply
  Póhner Endréné
  Vendég

  Érdeklődni szeretnék Xarelto 20mg gyógyszert szedek volt két mélyvénás trombózisom, genetikailag hajlamos vagyok rá. Fogaim és az ínyem rövid ídő alatt tönkrementek van korona a fogamon beültett csap. Pár éve volt problémám akkor a körzeti fogorvos a szájsebészetre küldött de akkor még Syncumárt szedtem. Ön szerint ezzel a gyógyszerrel is a szájsebészetre kell mennem a próblámáimmal?

  Válaszát előre is köszönöm.

  #23474 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Póhner Endréné,
  Rendelőinkben az alábbi protokollt szoktuk alkalmazni:
  Elsődleges szempont a vérhígítóval kezelt páciensek egészségének védelme. Leírjuk a kívánt kezeléseket kezelőorvosa számára, és meghatározzuk a beavatkozás azon időtartamát, mely vérzéssel járhat. Az alapbetegségből származó kockázatot mérlegelve a kezelőorvos módosíthatja a váralvadásgátlás módját vagy jellegét, előkészítve a pácienst arra, hogy a fogászati kezelés ne jelentsen kockázatot.
  Így a kezelés biztonságossá válik bármelyik fogászati rendelőben.
  Üdvözlettel:

  #40969 Reply
  Kati
  Vendég

  Xareltót szedek már4. éve. Most ki kell húzni néhány fogam. Az lenne a kérdésem hogy előtte hány nappal kell abba hagyni a xareltó szedését. Köszönöm. Kati

  #40986 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kati
  Ennek meghatározása a beavatkozás mértékétől és a szedett mennyiségtől függ. Kérjük egyeztessen fogorvosával és a kezelőorvosával.
  Üdvözlettel

  #44030 Reply
  Kocsmár Istvánné
  Vendég

  Xarelto 20 mg-os vérhigitót szedek napi 1 tablettát.Ínysorvadás miatt a 6 darabos koronasort le kell venni és az alatta levő 4 fogat (elől) ki kell húzni,a másik 2 fog csapos.A kardiológus szerint előző nap és a húzás napján ha kihagyom a vérhigitót az elég.A fogorvos szerint 5 nap szükséges.2012-ben srtokom volt,ezen kívül pitvarfibrillációk miatt 2016-ban elekrtosohock kezelést kaptam,bétablokkolót szedek,napi 1,5 tabletta Concor 5 mg-ot.Mindkét orvos ragaszkodik a magáéhoz,én nem tudok egyedül dönteni benne.Köszönöm a segítségét!

  #44049 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kocsmár Istvánné.
  Ilyen esetekben a legjobb ha a két szakorvos konzultál, és személyesen egyeztetnek az ön kezelésével és a jelenlegi gyógyszeres terápiával kapcsolatosan. A helyzetet megítélni részünkről nem lenne etikus. Fogorvosaink hasonló esetekben személyesen konzultálnak a kezelőorvosokkal.
  Üdvözlettel

  #44940 Reply
  Szabbó Lészlóné
  Vendég

  Trombex 75-öt abba kellett hagyjam 7 nappal a bölcsfog eltávolitás előtt(angina pectoris, mitralis prolapsus 1/2) Utána 24 óra múlva szedhető? Gyakorlatilag antibiotikum védelem alatt kellett volna, de nem írt senki sem, a Doxycilin 100 jó és elegendő? Be van gyulladva Köszönöm, Szabóné

  #44956 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Szabó Lászlóné
  A Trombex 75 használatát, mindíg az azt elrendelő szakorvos határozza meg, fontos, hogy az elrendelő szakorvos kollega tisztában legyen a szükséges beavatkozással, és annak ismeretében döntsön a gyógyszer szedésének szüneteltetéséről, és annak időtartamáról. Ennek meghatározása nem fogorvosi kompetencia. A beavatkozást megelőző antibiotikus profilaxis lefolytatására pedig szintén a sebész kollega tesz javaslatot, aki szükségesség esetén felírja azt. Javasoljuk egyeztessen kezelő- vagy családorvosával.
  Üdvözlettel:

  Üdvözlettel:

  #47611 Reply
  Lamot Zsuzsanna
  Vendég

  Napi egy Xarelto szedek.A 3 első fogamat ki kell húzni, valamint egy hidat lévén i. Hány nappal előbb kellene abbahagyni a Xareltot?

  #47727 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsuzsanna,
  Mindez attól függ, hogy mekkora mennyiségben, és milyen napszakban/napszakokban szedi a gyógyszert. Alapvetően egyéni mérlegelés kérdése a gyógyszerezési rutin változtatása. A gyógyszer szedésének változtatása előtt, javaslom egyeztessen kezelőorvosával.
  Üdvözlettel:

  #48376 Reply
  szegedi tibor
  Vendég

  Kétszer volt mélyvénás trombózisom, mindkettő egy komolyabb vérzéssel járó balesetet követően. Az egyik 2014-ben, ami után egy évig napi egyszeri 20 mg xalertót szedtem. A honvéd kórházban elvégeztek egy vizsgálatot, amelyben megállapították, hogy familiáris eredetű hajlamosító tényező nincs és egy év után abbahagyatták velem a szedését. Tavaly szeptemberben a másik lábamban, szintén egy baleset után egy hónappal volt egy mélyvénás trombózis, amit először csak kisebb izomláznak gondoltam, mert nem okozott semmilyen tünetet, azon kívül, hogy a vádlim bőrápoló krémmel történő ápolásánál egy ponton, nagyon enyhe fájdalmat éreztem, ami mozgás, kerékpározás közben sem jelentkezett. Elmentem a sürgősségire és megállapították, hogy trombózis. Három nap után kiengedtek és xalertó 20 mg-os véralvadás gátló szedését írták fel. Rendszeresen szedem, de gyakran előfordul bőr felszín alatti bevérzés, kisebb ütés hatására. Kétszer a szemem is bevérzett. Jeleztem a kórházban és kérdeztem, hogy lehetne-e kisebb dózisú, pl. 10 mg-ost szedni helyette. Azt a választ kaptam, hogy a kórházi protokoll ezt a 20 mg-ost írja elő. Januárban jelentős fogászati beavatkozáson fogok átesni, 5-6 szájsebészeti húzással. Kérdésem, hogy a húzások előtt elhagyjam-e? Tudom, hogy a gyógyszer felezési ideje 11-13 óra, a foghúzások az előre kapott időpontokban mindig 16 óra után lesznek. A gyógyszert mindig reggel 6 órakor szoktam bevenni. Válaszukat előre is köszönöm.
  Szegedi Tibor

  #48383 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tibor!

  Kérjük, konzultáljon háziorvosával, és mindenképp tájékoztassa előzetesen a beavatkozást végző fogorvost a szedett gyógyszereiről, hiszen az ő feladatuk és felelősségük megítélni a helyzetet a beavatkozás előtt.
  Minden jót kívánunk!

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: Xarelto 20mg gyógyszer melletti foghúzás, ínykezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft