Tomott fog gyulladas

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24115 Reply
  Monika
  Vendég

  Tisztelt doktorur !

  3 honapja à bal hatso (37) lenti fogamat betomtek. Egy kis meretunek tekintheto lyuk volt. Kb.10 napja iszonyat fejfajasra ebgredtem amit semmivel nem tudtam megszuntetni. Azonnal felkerestem à fogorvom, aki à fenti hatsora tette à voksat es kiszeedte à tomest es elokeszitette gyokerkezelesre. 2 nap mulva beluktetett az emlitett also fog. Rengeteg gyogyszert beszdtem, à hosszu hetvege reven nem tudtam fogorvoshoz jutni. Semmi nem enyhitett.
  Kedden vissza mentem, mire à rontgen szerint semmi oka à fajdalomnak. Kicserelte à tomest egy masfajtara, de termeszetesen ezzel se mentem sokra. À fajdalom elviselhetetlen. Tegnap elmentem egy masikhoz aki szinten nem latitt semmit. Ez kifurta es tett bele egy gyogyszeres csikot, ezt lefedte. Mondvan gyokerkezelesre lesz, de ez addig is megnyugtàtja. Pontosan ugyanaz az eljaras mint à fentin 1 hete. Irt ki antibiotikumot es fajdalomcsillapitot. De ez se segit. Luktet mindrnhol, à bal oldalam. Nem alszok,eszek. Mar tanacstalan vagyok. Magyarorszagon mar csinaltak gyokerkezelest nekem, Franciaba ez az elso. Nem ismerem ezt à megnyitasos es pihenteteses dolgot. Viszont azt nem ertem h lehet egy jo , letomott fogbol ekkora fajdalmas torturat csinalni.
  Kerem tanacsoljon vmit. Hatni fog az antibiotikum legalabb ? Annyi gyogyszert beszdtem mar, hogy gyomorproblemaim is vannak.
  Valaszat elore is koszonom. Tiszteletem Monika Bazhuri

  #24117 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mónika,
  Nincs tapasztalatunk a francia kollegák kezelési szokásaival kapcsolatban.
  Az elsődleges szempont a fájdalom csillapítása, a problémás fog minél precízebb lokalizálása.
  Amint olvasom Önnél konkrétan ez sincs meg. Én javasolnék egy CT vizsgálatot, mely a lehető legrészletgazdagabb diagnosztika és nagy pontossággal tudja meghatározni a fájdalom forrását. Ezek után lehet nekikezdeni a kezelésnek. Az antibiotikum hatásos segítség lehet. De okvetlen szedjen melléjük probiotikumot, pont a gyomra védelmében.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Tomott fog gyulladas
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft