Több éve időnként begyulladó fogágy?

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32568 Reply
  Zsolti
  Vendég

  Olyan jellegű ügyben kérném a tanácsát, hogy sajnos több éve fent álló problémám nem akar megoldódni.
  Bal oldalon alul az utólsó három fog alatt többször begyullad, magukon a fogakon, ínyen nem találnak semmit, többször készítettek róluk röntgent, voltam már arckoponya ct.n, legutóbb CBCT.n. Fül, orr gégészeten. Abszolut nem találnak semmit.
  Ilyenkor mikor begyullad a hátsó három fogamat a nyelvemmel megnyomva mintha érzékenyek lennének, olyan feszülős a gyökereknél. Ezen fogak alatt található csomó, talán nyirokcsomó kicsit megnagyobbodik.
  Az izületeim betegek, nagy valószínűséggel ennek köszönhetően.
  Szeretném kikérni a véleményét, hogy hova próbáljak meg fordulni?

  Köszönöm Zsolt.

  #32577 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsolt
  Ahhoz, hogy egy teljesen átfogó szájüregi kivizsgálást tudjunk végezni fogászat cbct vizsgálatra van szükség. Ezen diagnosztikai eszköz ma a legpontosabb és legrészletgazdagabb képet tárja elénk a diagnózis elkészítéséhez. Érdemes vizsgálni a tüneteket, és azok okát, vizsgálni a lágyrészeket (fogágyat). A probléma nyilván állhat összefüggésben egyéb betegségekkel is, de önmagában is vizsgálni és kezelni érdemes. Fontos lenne tudni, hogy a fog valóban épp e, van e a gyökércsúcson elváltozás, illetve, hogy a fogágy gyulladásának oka mire vezethető vissza, szóba kerülhet e bakteriális fertőzés,l van e tasak, fogkő stb.
  Ha gondolja állunk rendelkezésére
  Üdvözlettel:

  #32586 Reply
  Zsolti
  Vendég

  Igen, Írtam is, hogy végeztek cbct. vizsgálatot. Elméletileg minden rendben az alapján is.
  Köszönöm válaszát.

  #32587 Reply
  Zsolti
  Vendég

  Sajnos én önöktől messze vagyok.
  (Vas megye)
  Beillesztem a cbct. felvétel képét ha esetleg látna valamit hirtelen a piros vonallal jelzett fogak környékén érzem a feszítést.
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20190326v01pv2kpe.jpeg

  #32604 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsolti
  A CBCT felvétel nem beilleszthető fájl, küldeni sem lehet, ezért írják CD lemezre, és küldik a páciensekkel a rendelőbe. Ott van mód arra, hogy a megfelelő segédprogramok alkalmazásával kiértékeljük a felvételt, akár foganként megvizsgálhassuk az érintett területet.. Az ön által csatolt felvétel sajnos nem megfelelő minőségű, és informálisan nagyon kevés látható, így érdemi választ sajnos nem tudunk adni.
  Üdvözlettel:

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: Több éve időnként begyulladó fogágy?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft