Terhességi ínygyulladás!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #51093 Reply
  Orsós Nikoletta
  Vendég

  Üdvözlöm!

  Terhességi ínygyulladással küzdöm, már 2-3 hónapja. Fogorvos javaslatára próbáltam több készítményt (Corsodyl, Chlorhexamed, Gingisol, Gengigel, Phlogosol, Anaftin) de sajnos egyik sem hatott. Az íny bizonyos helyeken már elválik a fogamtól, megnehezítve az étkezést is. Senki nem ír fel gyógyszert, sem antibiotikumot ( olyat amit szedhetnék kismamaként), egyszerűen nincsen kezelve. Azzal nyugtatnak, hogy szülés után elmúlik, de addig félek, hogy késő lesz és súlyos következményei lesznek… Ez így normális? A gyulladást elkell tűrni? Mossak fogat rendszeresen parodontax fogkrémmel, és ezzel le van tudva? Nem lehet ezzel mit kezdeni?
  Előre köszönöm a választ!!!

  #51126 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Nikoletta!

  A terhességi ínygyulladás háttérében hormonális okok húzódnak, ezért nem egyszerű a kezelése. Ennek ellenére fogkőeltávolítást és tisztítást lehet végezni, utána pedig a terápiás jellegű készítmények használata javasolt, de csak azoké, melyeket terhesség alatt is alkalmazhat.
  Naponta kétszer mosson fogat, használjon fogköztisztítót (fogselyem vagy interdentális kefe), öblögessen sós vízzel! Nagyon súlyos esetben valóban szükség lehet antibiotikumos kezelésre, de ennek szükségességét a fogorvos határozza meg.

  Minden jót, boldog babavárást kívánunk!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Terhességi ínygyulladás!
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft