Tejfogak

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29095 Reply
  Nikoletta
  Vendég

  Üdvözlöm !
  A kislányom most múlt 1 éves .
  Korán 4 honaposan már kint voltak az első fogak
  És utána folyamatosan jöttek a következők !
  Nagyon alaposan ápolóm a fogacskakat ,de most borzasztóan elkeseredtem 🙁
  Nem cumizik soha nem ivót mást vízen kívül és csak pohárból nem volt cumisuvegunk sem !
  Kerülöm a cukros ételeket én főzök neki az első perctől (anyatejes meg mindig !
  Mosunk reggel este és ennek ellenére a két felső négyes fogakbol pontosan az aljából toredezik ‘
  Elvittem itt Svédországban fogaszatra bementek neki valami bananos ecsetelovel amit 3 havonta ismétlik ,de sajnos változást nem láttok mert a másik oldalt is ugyan az kezdődik mitől lehet ?????annyira szeretném megmenteni a fogacskait
  Előre Is köszönöm
  További szép napot

  #29103 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Nikoletta!
  A tejfogak gyengülését okozhatják az Ön által említett étkezési problémák (túl cukros ételek és italok fogyasztása, cumisüveg használat) azonban ezek nélkül is előfordulhat, hogy a tejfog gyengébb, azaz könnyebben letörik, megsérül.
  A jelenség hátterében állhat pl. vitaminhiány vagy öröklött hajlam. Az Önt ellátó fogorvosok éppen ezért kezelték a gyermek fogait fluoridos ecsetelővel, hiszen a fluorid segít megerősíteni a fogzománcot, ami így ellenállóbbá válik a sérülésekkel, fogszuvasodással szemben.
  Amit Önök otthon tehetnek a tejfogakért: továbbra is kerüljék a túlságosan cukros ételeket, italokat, figyeljenek rá, hogy a gyermek lehetőség szerint ne rágcsáljon túlságosan kemény dolgokat, mossák a fogait naponta kétszer életkorának megfelelő fluoridos fogkrémmel. Fontos, hogy a gyermek fejlődése során vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszereket fogyasszon (a fogak és csontok szempontjából a D-vitamin és a kalcium kiemelten fontos). Ha szükségesnek látják, gyermekorvossal konzultáljanak a vitaminpótlás lehetőségeiről.
  Jobbulást kívánunk!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Tejfogak
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft