Tejfog szuvasodása

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #41222 Reply
  Németh Krisztina
  Vendég

  Kedves Doktornő/Doktorúr!
  18 hónapos gyermekem felső metsző foga enyhén sárgás színű és az egyiken egy pici méllyedés (lyuk) van. Jelenleg még anyatejes, persze mellette már rendesen táplálkozik. Cumisüveget, cumit nem használunk, cukros folyadékot nem iszik, édességet nem fogyaszt. Tanácsolták, h szoktassam le a szoptatásról, de nem vagyok biztos benne, h az megoldás.
  A tejfoggal kapcsolatban ajánlatos valamilyen kezelést igénybe venni vagy elég a korát tekintve valamilyen fogzománc erősítőt szednie? A zymaflour-t ajánlották illetve a karex fogkrémet.
  Köszönettel.

  #41225 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Krisztina
  Amennyiben a gyermek fogán szuvasság jeleit észleli, javasolt a fogászati vizsgálat és a fog állapotának nyomon követése, kontroll vizsgálat. A gyermek életkorát és a fog állapotát figyelembe véve, szakorvos segít önnek a továbbiakra tekintettel. Fontos szempont a kis tejfogak védelme, azok megóvása. Amennyiben a pici fogával problémát észlel a szülő, javasoljuk a fogorvosi látogatást, mellyel együtt elkezdődhet a gyermek környezethez való szoktatása is, hogy soha ne legyen trauma számára a kezelés. Zománcvédő szerek alkalmazása egy kialakult szuvasságnál már nem elegendő. Javaslom önnek a szakorvosi Konzultációt, mely alkalommal segítséget kap a megfelelő szajapolasi eszközök, krémek és egyebek alkalmazása terén.
  Üdvözlettel

  #41358 Reply
  Ruszóné Oláh Virgínia
  Vendég

  Üdvözlöm!

  Kislányom tejfoga szívás volt, így Doktornő kifúrta, de nem tölti be.. Nekünk kell időnként vattával betömni addig amíg ki nem esik a fog. Szeretném megkérdezni, hogy nincs e valami olyan tömés

  #41379 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Virginia
  Vélhetően a fog gyulladásának következménye a jelenleg folytatandó kezelés. Amennyiben a fog panaszmentessé válik, keressék fel fogorvosukat a fog további kezelése végett, és egyeztessék vele a lehetőségeket.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Tejfog szuvasodása
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft