tejfog szuvasodás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19753 Reply
  Sipos Krisztina
  Vendég

  Jó napot! Azzal a problémával fordulok önhöz,hogy a lányom 1,5 éves és van 12 db fogacskája,de abból 4 felsö metszö fogai elszuvasodtak és letöredeztek.(elöször a külső fogzománc tünt el utána pedig letöredeztek és elkoptak, szinte már alig látszanak)ráadásul a kis csonkok a hidegre érzékenyek.Sajnos mivel fájnak a csonkok ezért harapni sem tud velük ezért elég nhezen megy a rágás.) Úgy veszem észre hogy az alsó hátsó rágófogacskákra is terjed.Már voltunk több fogorvosnál,de sajnos mindegyik azt mondta hogy nem tudnak segiteni. Nem irtak fel sem ecsetelöt sem gyógyszert hiába is kértem. A házidoktornönk irt fel nemrég Zymafluort de azt olvastam hogy a fog ecsetelö jobb lenne… Doktor úr ön mit tudna javasolni mit lehetne tenni hogy megállitsuk a folyamatot?(minden nap fogat mosunk és nem iszik csak ásványvizet,meg persze még anyatejet az édességet probáljuk elkerülni!Elöre is köszönjük a segitséget˘!

  #19768 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Krisztina!

  A tejfogak esetén egy kis vonalban a zománc szerkezete kicsit gyengébb. Emiatt akár a legkisebb savas/cukros behatásokra is könnyedén szuvasodik azon a területen.
  Az ilyen esetben mind az anyatej (tejcukor), mind a citromos (sav), cukros innivaló veszélyezteti a fogakat a front régióban. Ennek egyik leggyakoribb oka, ha a cumisüvegben a fent említett folyadékok valamelyike található. Ilyenkor a gyermek gyakorlatilag órákig „áztatja” a fogait a zománcra káros környezetben.
  Ezt megállítani rendszeres fogászati kontrollal, és a kontrollon történő ecseteléssel lehet, majd ha a gyermek kezelhetővé válik, el lehet kezdeni az egyes fogak terápiáját. Ez- ha negyedévente hordja a gyermekét- 3 éves korára elérhető már. Addig szinten lehet tartani az állapotot, amennyiben továbbra sem éri a tejfogakat túl hosszú ideig a fent említett behatás. Szoptatás után is meg kell mosni a fogakat.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: tejfog szuvasodás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft