Tejfog gyökérkezelés

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23784 Reply
  Tóth Tamás
  Vendég

  Tisztelt Dr. Úr

  Kisfiam (8 éves) bal felső 4-es és 5-ös tejfoga szuvasodott.
  A körzetes Doktornő gyökérkezelést javasolt, melyet elfogadtunk.
  Doktornő a fogideg eltávolítását érzéstelenítés nélkül végezte.
  Az eset kisfiamat nagyon megviselte. Az utóbbi hónapban minden esti fogmosás sírással fejeződik be, nem engedi mosni még a környékét sem, nagyon fél.

  A Szakma Szabályi szerint megfelelő ha a beavatkozást érzéstelenítés nélkül végzik?

  Segítő válaszát előre köszönöm.

  Tóth Tamás

  #23787 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tamás,
  Nagyon sok esetben (ebben az életkorban) teljesen fájdalommentesen lehet ezen kezeléseket elvégezni, így nem minden esetben szükséges az érzéstelenítés.
  Amennyiben még a mai napig fájdalmat tapasztalnak, javasoljuk, hogy megfelelő érzéstelenítés mellett végezzék el újból a beavatkozást.
  Üdvözlettel:

  #23789 Reply
  Tóth Tamás
  Vendég

  Köszönöm Válaszát.

  #24283 Reply
  Tamás Tóth
  Felhasználó

  Tisztelt Dr. Úr

  Kisfiam fogérzékenysége nem szűnt meg, de a fogmosás már nem probléma.
  A gyökér kezelt tejfog közepén a fogíny megduzzadt, elérte a fog felszínét, gondolom emiatt érzékeny a foga.(Sajnos fogorvostól még mindig tart a legutóbbi látogatás miatt).
  Fényképet mellékelem.
  Köszönöm segítségét.
  Üdvözlettel: Tóth Tamás

  #24294 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tamás,
  Ez egy kezelendő probléma, az íny duzzadása csak fokozza a tüneteket. Javasoljuk a fogorvos felkeresését. Nyilván megértem a problémát, javaslom próbálják felkészíteni a gyermeket a kezelésre. Megfelelő érzéstelenítés mellett nem lesz fájdalmas számára a beavatkozás. Ha úgy látják jónak, keressenek fel másik fogszakorvost.
  Üdvözlettel:

  #24296 Reply
  Tamás Tóth
  Felhasználó

  Köszönöm válaszát.

  #29314 Reply
  Papp anett
  Vendég

  Tisztelt Dr Ur!
  Fiam 6 eves, 1 honapja elkezdte fajlalni a fogat, ha kemenyre harapott. Latta fogorvos, aki azt mondta tomni kell, de vigyuk gyerekfogaszatra. Elvittuk, ahol gyokerkezeltek. Nem volt gyulladt, a drno maga mondta, hogy ilyenkor szokott lenni pukli a foginyen, de neki nincs.
  Kerdesem, muszaj volt a gyokerkezeles? Ahogy most olvasom csak akkor kell ha gyulladt, vagy allandoan faj.
  Nalunk egyik se volt. Azert kerdezem, mert meg kell mennunk es nem tudom ide menjunk e ujra, mert bar aranyos volt a drno de 20 evesnek se nezett ki, es kicsit felek, mert nagyon sirt a fiam, pedig nem nyafka.
  Amugy ez az 1 rossz fogunk van.
  Koszonkm

  #29320 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anett
  A fog, ha harapást a érzékenységet mutat, többnyire fogbél érintettségére utal. Ezt kezdeti stádiumban nem feltétlen kíséri duzzanat (Pukli).
  A fog valóban igenyel odafigyelést a továbbiakra tekintettel is, így s kezelés folytatása, a kontroll javallott.
  Üdvözlettel

  #49270 Reply
  Takács Marietta
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!Mai napon kisfiam(11éves)bal 5-ös tejfogát gyökérkezelték!Kérdésem, a következő,gyökérkezeles után nem kapott semmilyen gyökértömést,csak egy fecskendőt amivel étkezések után kell tisztogatni,kontrollra sem kell visszamenni!Ez így rendben van hogy ideiglenes tömést sem kapott?Illetve,hogy ha az iskolában van kb reggeltől és eszik,azt nem tudom azonnal kimosni(6óra naponta),nem lesz ebből probléma?Testevelés órára ,úszni mehet?Milyen tanácsot tudna adni ezzel kapcsolatban?Válaszát előre is köszönöm!Üdvözlettel:Maruetta

  #49278 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Marietta!

  Fogorvosuk helyesen járt el, a tejfogak gyökérkezelési procedúrája ugyanis más, mint a maradófogaké, a tejfogak gyökere ugyanis fogváltáskor felszívódik, ezért nem helyezhető bele gyökértömő anyag.

  A nyitva hagyott tejfog lehetővé teszi, hogy az átjárható gyökércsatornán keresztül kiürüljenek a gyulladás miatt felgyülemlett anyagok, így a fog gyorsabban gyógyul.

  Mindenképp figyeljenek oda a fog tisztán tartására fogmosással és a kapott fecskendővel; a gyermeket nyugodtan megkérheti, hogy szünetben mossa meg a fogait. Amennyiben nincs fájdalma, testmozgást nyugodtan végezhet.

  Gyors gyógyulást kívánunk! 🙂

  #49313 Reply
  Viktória
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!
  8 éves kisfiam jobb oldali 4-es fogát gyökérkezelték. Nyitva hagyták a fogat s vattát tettek bele. 1 nap után kijött a vatta, de azóta nem tud enni, mert fáj, ha étel megy bele. Tettem bele vattát, de így sem tud enni. Csak addig fáj, amíg az ételmaradékot ki nem szedjük, illetve amíg ki nem tisztítom. Utána tünetmentes, kocogtatásra nem fáj. Esetleg maradt még ideg a fogában vagy még gyulladt, azért fájhat? 24 óra telt el a kezelés óta. Válaszát köszönöm

  #49333 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Viktória!

  Látatlanban erre a kérdésre nem tudunk válaszolni. Gyökérkezelést követően jelentkezhet némi érzékenység, de ha folyamatos fájdalmat, lüktetést, arcduzzanatot, lázat tapasztalnak, mindenképp keressék fel fogorvosukat!

  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: Tejfog gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft