tejfog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #26890 Reply
  Bodnár Ágnes
  Vendég

  Tisztelt Cím!

  Három hónapja küzdünk az 5 éves fiam tejfogával. Augusztus végén kezdődött fogfájással majd rövid idő alatt megszűnt miután kidagadt az ínye azaz egy nagy fehér pont jelent meg az ínyén, másnak természetesen elvittem a fogorvoshoz aki megnyitotta azaz kifúrta és mondta hogy ezzel más teendő egyenlőre nincs tisztuljon és lehet esetleg láza antibiotikumot szedett, KÖZBEN AZON AZ OLDALON AZ ARCÁBA MEGJELENT EGY NAGY NYIROKCSOMÓ AMI A BŐR ALATT MOZOG – hol kisebb hol nagyobb, rendszeresen heti szinten járunk a helyi fogorvoshoz átmosásra, vattagombóc reggel be este ki. Volt hogy a doktor úr lefedte 3 hétig fényre kötős valami gyógyszeres tömés volt benne, amint kicsit legyengült a szervezete egy mandulagyulladás hatására rögtön megjelent a hatalmas nagy nyirokcsomó az arcában megint és a fisztula az ínyén. Rögtön bevittem ügyeletre ahol megnyitották ott egy másik doktor úr azt mondta ő a tejfogakkal egyébként sem szokott másat csinálni nyitva hagyja, ha nyitott állapotban jelenik meg a fisztula akkor kell kihúzni, ha lefedve jelentik meg az nem baj. A mi helyi orvosunk akihez eddig jártunk azt javasolta az eddigiek alapján, hogy ha nyitva van csendes amint lefedi pár nap és újra megjelentik a fehér pont az ínyén. Igy betömni nem tudja, a kikellesz húzni, igaz még kicsi hozzá. AMI ENGEM LEGINKÁBB ZAVAR AZ AZ ARCÁBAN LÉVŐ NYIROKCSOMÓNAK MONDOTT BŐR ALATT MOZGÓ KIS GÖB valóban nem probléma??? A fiamnak nem fáj hőemelkedése nincs. A kérdésem az lenne, hogy mit tegyünk 3 hónap után? Engedjem-e kihúzni vagy nyitott állapotban maradjon. Válaszukat megköszönve. Tisztelettel: Bodnár Ágnes

  #26900 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ágnes
  Tejfog eltávolítását nem javasoljuk. Ezeknek a fogacskáknak helyfenntartó szerepük van, biztosítják, hogy a megfelelő számú fog a megfelelő helyen bújjon ki. Azt írja, hogy a kiújuló tüneteket immunrendszeri gyengeség váltja ki. Érdemes lenne ezeket vizsgálni, és az összefüggéseket megkeresni.
  A megnyitott fogacskát tapasztalatunk szerint nem érdemes lezárni. Nyitva tartása segít a váladék ürülésében. Ilyenkor fokozott figyelemmel érdemes lenni a fog ápolására.
  A kis göböcske vizsgálata javallott. Az összes tünet komplex vizsgálatát javasolnám aktuálisan, lobbanás alatt, hogy a lehető legtisztább képet kapjuk.
  Fontosak a körülmények, melyek tisztázására konzultációt javasolnék
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: tejfog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft