Tályog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #42302 Reply
  Bihari Istvánné
  Vendég

  Üdvözletem!
  Történetem nem rövid,elnézést előre is.
  Vélemény érdekelne:
  2 éve kihúzták a bal felső 3-as betört foggyökeret,a húzás után feléledt a korábbi fisztula.Az eltelt 2 év alatt többször voltam fogorvosnál,szájsebésznél,mert a fisztula váladékozott állandóan,gyengén,keveset.Fájdalom nem volt.
  Idén januárban gyökérkezelve lett az e melletti felső 2-es fog,mondván elhalt,az okozza a problémát. A gyökérkezelés után sem szűnt meg,rengeteg röntgen készült,semmit nem látni,”csak” a gyulladt területet a gyökérkezelt gyökércsúcs körül.
  Lassan 2 hete,tervezetten kihúzta a fogat a szájsebész, 3 nappal ezelőttig minden rendben volt,azonban a foghúzás helyéről kevés gennyes váladék ürül. A korábbi fisztula egyáltalán nem váladékozik,a seb szép,nem piros, nem fáj egyáltalán….Rettenetesen el vagyok keseredve,mert már nem tudom mi lesz a következő lépés?
  Természetesen visszamegyek majd a húzást végző szájsebészhez, de most nincs rendelése….
  Anyagi lehetőségem nincs magán rendelésre és több alapbetegség miatt nehéz mind a gyógyszerelés,mind az egyéb lehetőség(crohn gyanú,magas vérnyomás,asztma,valamint egy időnként megjelenő vérzés probléma,emiatt egy korábbi húzást másnap össze kellett varrni…)
  Én már 2 éve is mondtam és azalatt többször,hogy nem lehetne egy ct-t készíteni,hátha jobban látnánk mi a helyzet,mivel minden röntgenen csak a gyulladt terület látszott.
  Erre mindig azt a választ kaptam,nem szükséges.
  A fogaim rendkívül romlékonyak, felső fogsor készítése lesz szükséges emiatt, de amíg erre lesz lehetőségem,szükségem lenne arra,hogy a többit addig ne kelljen eltávolítani….
  A gyökérkezeléskor készült egy „kisröntgen”,amin látszott egy darab csont,fog szilánk vagy valami,úgy volt,az ki lesz műtve,de mikor legközelebb mentem a szájsebészhez időpontért és megbeszélni a továbbiakat,akkor már a foghúzás volt az egyetlen alternatíva…. Előre bocsátom,a szájsebészt mind emberileg,mind szakmailag pozitívan értékelem,de most már tanácstalan vagyok!
  Ön mit gondol?
  Üdvözlettel: Bihari Istvánné

  #42340 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Bihari Istvánné.
  Egy ilyen hosszan tartó panasz esetében, célszerű fogászati CBCT vizsgálatot készíteni a pontos diagnózis és kezelési terv elkészítése érdekében. A hosszan tartó, folyamatosan fennálló gyulladás okának mielőbbi meghatározására lenne szükség, ahhoz, hogy a panasz kezelése elkezdődhessen.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Tályog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft