tályog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25550 Reply
  starlight
  Vendég

  Tisztelt Merjmosolyogni

  2016. decemberben felső 6-os fogat gyökérkezelték. Januárban röntgenezték, nem éreztem az igazinak, a fogorvosom szerint rendben volt. Júniusban lett az ínyemen egy göb, e fog felett. Az orvosom felírt 3 féle antibiotikumot (Augmentin, Clion, Dalacin) amelyet végig szedtem. Mivel szabadságon volt, most mentem vissza ellenőrzésre, kértem egy újabb röntgent, mert a göb, habár pici, és panaszt nem okoz, ott van. Készült egy kisröntgen, egy panoráma röntgen, és a fogorvosom elküldött fül-orr-gégészetre, és ott készült egy arcüreg röntgen is. Arcüreg negatív. A panoráma szerint is negatív az arcüregi rész. A kisröntgenen egy röntgen szakértő szerint látszik a gyulladás a gyökércsúcsnál, és hogy a gyökértömések nem érnek végig a gyökéren a csúcsig. Már a júniusin is látszik, sőt a januárin is. Mindet bekértem. Mitévő legyek? A fogorvosom újfent annyit mondott, várjunk, és egy hónap múlva térjek vissza. Megszűnhet a tályog, göb, gyulladás magától? Esetleg nőhet, terjedhet? Ha várok, elveszíthetem a fogamat? Nem kellene inkább kitisztítani és gyökér tömést cserélni? Tisztelettel: starlight
  csatolom a röngten képek linkjét

  https://drive.google.com/open?id=0B8Z51ANH9NEIcUZDaVRqWUhqX2c

  #25555 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Starlight,
  A csatolt röntgen linkjét sajnos nem áll módunkban lekérdezni, de elmondása alapján az alábbiakat tudjuk elmondani.
  Viszonylag kevés esély van rá, hogy ez a „göb” magától elmúljon. Amennyiben a röntgenen bizonyosan látszik, hogy a gyökértömés nem megfelelő, újra gyökérkezelés segíthet a helyzeten, vagy a rezekálás, amennyiben a rtg felvételen lévő gyulladásról bebizonyosodna, hogy az valójában egy cysta.
  Javasolnék egy fogászati CT vizsgálatot, mely a lehető legrészletgazdagabb diagnosztikai eszköz a mai fogászatban. Ennek eredménye egyértelműsíti a problémát, és meg lehet határozni a kezelési tervet.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: tályog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft