szájzár

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23806 Reply
  Edit
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

  Problémám két hete tart, amikor is az egyik alsó fogamat (6-os) áttömték, mert lepattant a tömésem. A fogammal semmi gondom nincs, tudok rajta rágni, nem fáj, nem érzékeny, viszont az érzéstelenítő injekció jobban fájt, mint szokott és azóta szájzárral szenvedek. Tudok enni bármit, inni is, de folyamatos korlátozottság van a számban, amit leginkább ásításkor érzek, illetve reggel ki kell mozgatnom a számat, hogy rendesen működjön. Sajnos évek óta szorítok az állkapcsommal éjszaka, plusz egyszer megfázott az arcom és azóta problémás az az oldalam, de ilyen gondokat nem okozott. Felkerestem a fogorvosomat, aki elég tanácstalan volt és nem is tudok ellátni semmiféle tanáccsal, annyit mondott, hogy menjek el a Szentkirályi utcába, ahol állkapocs izületi problémával foglalkoznak. Május 31-re kaptam is időpontot.
  Továbbiakban mit tudok tenni? Jegeljem vagy melegítsem? Jegelés a gyulladásra jó, a meleg izomlazító. De honnan tudjam mitől van szájzáram? Az orvosom széttárt karja azt hiszem nem elegendő a problémámra.

  Köszönettel:
  Edit

  #23809 Reply
  István
  Vendég

  Ugyanezzel a problémával küzdök. Másfél hete tömték a jobb alsó hatost nyolcast. Azóta állkapocs fájdalmam van, nem múlik. Evésnél szabályosan be kell melegiteni az állkapcsomat, hogy ki tudjam nyitni rendesen a számat.

  #23810 Reply
  Edit
  Vendég

  Akkor sorstársak vagyunk.

  #23812 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Edit,
  Véleményünk szerint a borogatás nem javallott, sokkal inkább a torna. Nem gondoljuk, hogy az álkapocsizülettel lenne probléma, valószínűbb, hogy az izom görcsölt be.
  Erre tornáztatást, és mozgatást javaslunk, fájdalomcsillapítás mellett.

  Üdvözlettel:

  #23852 Reply
  Edit
  Vendég

  Köszönöm a választ!

  Elég sokat tornáztatom egyébként, de nagyon-nagyon lassan javul. Ha sokat tátom ki nagyra, evés után jobb, de aztán mindig visszaáll ebbe a görcsös helyzetbe. Ez az állapot meddig normális? Csak azért kérdezem, mert két hét után az ember már várna némi javulást. Egyébként ki tudom nyitni teljesen, maximum kellemetlen, mert gát van a jobb oldalon.

  #23858 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Edit,
  Valóban lassan javul. Türelem, és torna továbbra is.
  Üdvözlettel

  #42738 Reply
  Galgóczi boglárka
  Vendég

  Sziasztok én is szárjzárral panaszdokok a bölcseség fogam miatt meddig fog tartani mert borzazto

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: szájzár
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft