szájszélek berepedése

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23213 Reply
  Kovács Mariann
  Vendég

  Üdvözletem!
  Az lenne a kérdésem,hogy a számszéle két oldalán mindig piros és berepedezik.Kentem már sokféle krémekkel,de nem javul meg teljesen.Milyen készitménnyel kenjem?

  Tisztelettel:Kovács Mariann.

  #23214 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mariann,
  Fertőzésese betegségek közé soroljuk a szájzugi berepedezést. Egy vagy kétoldali kipálás, berepedezés, nedvezés, gyulladás, fájdalom kíséri.
  Kialakulásának több oka lehet: B2és B6 vitaminhiány, vashiány, nem megfelelő szájhigiénia, rossz fogak, műfogsor viselése, cukorbetegség, immunhiányos állapotok.
  A kórokozói bőrgomba és baktérium. Gyermekeknél túlzott édesség fogyasztása, idősebbeknél az úgynevezett lemondó-ránc erősödésével gyakrabban jelentkezhet.
  Ilyen esetekben kiemelt figyelmet kell fordítani a szájhigiénére, gyakori fogmosás, szájöblögetés megakadályozhatja a fertőzés továbbterjedését, és elősegíti a gyógyulást.
  A fogmosásnál különös figyelemmel kell lenni a fogkefe megválasztására, melyet rendszeresen cserélni és figyelmesen tisztán kell tartani, hiszen a hosszan használt fogkefével pont a fertőzés felerősődését lehet elérni. Étkezések után fokozottan figyeljünk arra, hogy a berepedezett terület a lehető legtisztább legyen.
  Javaslom még, hogy keresse fel fogorvosát, aki segít Önnek a legmegfelelőbb fogkefe és fogkrém kiválasztásában.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: szájszélek berepedése
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft