szájsebészeti műtét

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33375 Reply
  Bihariné
  Vendég

  Üdvözletem!
  Ma egy hete volt egy elég komplikált és elhúzódó szájsebészeti kisműtétem ambulánsan,egy korábbi foghúzás vagy gyulladás képe látszott a röntgenen,ez lett (remélhetőleg) eltávolítva,jobb oldalt alul Több mint 50 percig fúróval és fogó-véső stb eszközökkel próbálta a szájsebész eltávolítani azt a valamit,elvileg sikerült.
  Írt fel antibiotikumot( Augmentint duo,mivel a Dalacinra allergiás vagyok),melyet ma fejeztem be.Az arcom másnaptól a harmadik napig egyre jobban dagadt,mérsékelten fájt,gennyesedés nincs,a sebem „gyönyörű.(jobb alsó 4-től 8 ig volt a műtéti terület és ez varrva) A duzzanat még mindig megvan,bár sokkal kisebb,kb nagyobb cseresznyényi,az állkapocs csont körül,nagyon kemény,nem meleg. Természetesen voltam azóta kontrollon(varratszedés is),mindent rendben talált,azt mondta, nincs szükség további antibiotikumra a még fennálló duzzanat okán sem, ez lehet,hogy hetekig tart,mire lehúzódik.Félve kérdeztem,nem e tályog,vagy miért ilyen kemény?Azt a választ kaptam,hogy mivel jelentősen sérült a csonthártya,így ez szinte természetes velejárója egy ilyen nagyobb beavatkozásnak.Fájdalmam szinte egyáltalán nincs,gyógyszert sem szedek már(fájdalomcsillapítót sem),néha enyhe húzódó jellegű érzésen kívül minden rendben van vele,a sebem is szép. A duzzanat érintésre minimálisan érzékeny,mintha szájba vágtak volna és kicsi szájnyitási korlátozottsággal jár,
  Megbízom a szájsebészemben,1,5 éve járok hozzá(több foggyökér stb húzáson túl),sosem volt semmi gond,mindig igaza lett szerencsére.Érdeklődnék,hogy önnek mi a véleménye az általa elmondottakról?
  Valóban hetekig tarthat mire lehúzódik teljesen ez a csontszerű kemény duzzanat? Illetve ez valóban meg is maradhat kisebb duzzanatként,ha a csonthártya okozza/ta a duzzanatot? Lehet valahogy segíteni a mielőbbi lemenjen?
  Köszönöm megtisztelő válaszát: Bihariné

  #33398 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Bihariné
  A leírtak alapján szakorvosa kellő gondossággal és figyelemmel jár el. Az általa elmondottak a valóságnak megfelelnek. Javasoljuk tartsa a szakorvos által javasolt protokollt. A duzzanat idővel múlik, a gyógyulási idő minimum 6-8 hétre tehető
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: szájsebészeti műtét
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft