Szájsebészeti fogvésés után kellemetlen szag az orrból

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #27340 Reply
  B.Beatrix
  Vendég

  Tisztelt Dr. Asztalos Tamás!

  30 éves nő vagyok. Múlt pénteken (dec. 8-án) reggel egy régebben széttört fogam gyökerét vésték ki a szájsebészeten, a jobb felső 7-es fog gyökeréről van szó. A kis műtét után a doktor úr elvégezte a tesztet, miszerint befogta az orrom és fújnom kellett. Nem tudom (nem mondták), hogy esetleg megnyílt volna az arcüreg, de összevarrták az ínyem a fog helyén. Egész pénteken és hétvégén nagyon vigyáztam a sebre. Nem hajolgattam, nem emeltem nehezet, nem fújtam az orrom, stb. Szombaton elmentem a helyi fogorvosomhoz, aki ajánlotta, hogy Corsodyl oldattal öblögessek finoman. Azt mondta, szép a seb. Minden igyekezetem ellenére, vasárnap reggel kellemetlen tünetekkel ébredtem. Az orromból víz szerű váladék folyik, aminek színe a papírzsepin halványsárgás színű és borzasztóan kellemetlen szagú, nagyon büdös. Ezt a szagot alapból is érzem, folyamatosan az orromból (mintha előttem lenne és folyamatosan szagolnám). Párom azt mondja, ő nem érzi, ha közel hajol. Nagyon kellemetlen ez számomra, persze az orrom nem fújom (vagy csak nagyon óvatosan), inkább törölgetem. Ma reggel (hétfő) egyből visszamentem a szájsebészetre, és miután elmondtam a panaszaim, bár a sebet nem nézte meg a doktor úr, de felírt antibiotikumot. Aktil Duo 875+125 mg. Viszont nem mondta, mitől lehet ez a rossz szag. Esetleg az arcüregből jön? Úgy vettem észre, nem csak a jobb oldali orrlyukból (erről az oldalról vésték a fogat), hanem mindkettőből és folyamatosan érzem. Pár perce vettem be az első szem antibiotikumot. Az lenne a kérdésem a kedves Doktor Úrtól, mi okozhatja ezt és az Aktil Duo-tól elmúlik-e ez a kellemetlen szagú váladékozás az orromból?
  Köszönöm szépen válaszát!
  Üdvözlettel,
  B.

  #27348 Reply
  B.Beatrix
  Vendég

  Kiegészítés: Most estére már nem vizes állagú, hanem sűrűbb, sárgás, de ugyanolyan bűzös. Most már nem csak sz orromban és a papírzsepin érzem, hanem a garatomban is csordogál, és kellemetlen a lehelletem. Második szem antibiotikumot vettem be.
  Mégegyszer köszönöm válaszát!
  B.

  #27373 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Beatrix
  Fertőzésre gondolnék, de a konkrét véleményezést diagnosztikai vizsgálat előzi meg. Fontos lenne egy röntgen diagnosztikai vizsgálat és a seb ellenőrzése
  Üdvözlettel

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Szájsebészeti fogvésés után kellemetlen szag az orrból
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft