szájfertőzés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #31433 Reply
  Németh Nikoletta
  Vendég

  Üdvözlöm!

  A segítségét kérném az alábbi panasz kapcsán:
  múlthét elején megfázás jellegű panaszaim voltak, ajkaim kiszáradtak és egy hete, kedd este bekentem egy régen használt ajakbalzsammal. Másnap reggelre alul, a külső ajkam bal oldalon teljesen megduzzadt és egy seb/afta jött ki rajta. Ezzel egy időben szintén alul bal oldalt a számban útnak indult egy aftahadjárat, 1 kisebb és egy mostanra nagyra nőtt aftával. A nyelvem is tele lett heg szerű sérülésekkel már. Múlthéten pénteken keltem arra, hogy már az alsó ínyem is teljesen megduzzadt, lüktetett. Este ügyeleten adtak szteroidot, azóta visszahúzódott a duzzanat az ínyemről, de a fogínyérzékenység mostanáig tart, a külső és belső afták jelenlétében, amik nagyon nehezen gyógyulnak.
  4 hete fedeztem fel hátul felül egy fogamban minimális szuvasodást, természetesen most akörül is nagyon érzékeny az ínyem, ahogy a korábban duzzadt részeken is. Reggelre a külső seb miatt összeragadt szájjal ébredek, ha nem figyelek és hirtelen kinyitom a számat, megszakad a seb is.
  Amikkel próbálkoztam:
  öblögetés cserszömörcés vízzel, kamilla teával, ecsetelés aloe verával, és Anaftinnal. Az anaftintól úgy éreztem a foggyökerem már lüktet, ahova odafolyt, azt abbahagytam inkább.

  Kérem segítsen, hogy mitévő legyek, leghamarabbra jövőhét csütörtökre kaptam időpontot a fogorvosomhoz.

  Köszönettel,
  Németh Nikoletta

  #31434 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Nikoletta,

  Panaszai összetettek, így okvetlen orvosi konzultációt javaslok. Az afta nehezen kezelhető, elhúzódó folyamat, melyhez még ínygyulladás és fogérzékenység is társul. A fog problémáját vélhetően a fogbél megbetegedése okozza, mely kezelést igényel, az egyéb szájüregi problémák utalhatnak immungyengeségre, egyéb akár gyógyszer kiváltotta érzékenységre stb. Okozhatott problémát a „régi” esetlegesen lejárt szavatosságú ajakápoló is okozhat gondot.
  Javaslom mihamarabb keresse fel szakorvosát.
  ÜDvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: szájfertőzés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft