Sikertelen gyökérkezelések

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21435 Reply
  Csenge
  Vendég

  Kedves Doktornő/ Doktor Úr!

  Júliusban kezdtem el rendbe rakatni a fogaimat, mert fogszabályzót szerettem volna (szeretnék most is, de már nem látom értelmét…). Úgy tűnt, különösebb gond nélkül meg is lesz, bár sok tömésem volt, és két fogam hiányzott már körülbelül 10éves korom óta. Sajnos azonban a jobb oldali alsó 7es fogam tömés után is fájt, gyökérkezelni kellett, de annyira be volt gyulladva, hogy két érzéstelenítő mellett odáig jutottunk, hogy az orvosom nagyjából ki tudta fúrni. Sem gyógyszeres, sem ideiglenes tömést nem viselt el, iszonyú fájdalmaim voltak, két hónapnyi szenvedés után feldagadt az arcom, ki kellett húzni. Ezzel a foggal párhuzamosan a bal oldalon fent az 5ös fogam is elkezdett fájni, bedagadt az ínyem, ezt is elkezdték gyökérkezelni, ugyanígy két hónapig tartott, a duzzanat nem akart lemenni, egyszer fel is kellett vágni az ínyemet, majd ugyanazon a héten, mint a másik, ez is feldagadt és eltávolításra került. Így összesen 4 fogam hiányzik, 22 éves létemre. Ebbe még valahogy belenyugodnék, de hétfőn megint tömték egy fogamat, azóta az egész állkapcsom fáj, de már félek visszamenni, mert nem szeretném újra ezt a kínlódást, hogy a végén ezt is kihúzzák. Az elmúlt hónapokban rengeteg fájdalomcsillapítót és 2 doboz dalacint is beszedtem, 4 fogorvos látott, de csak annyit tudtak mondani, hogy van, akinek nem lehet gyökérkezelni a fogait, a röntgenen sem találtak semmit. Sajnos mindkét szülőmnek rosszak a fogai, édesanyámnak már csak 4 saját foga van, több évtizede. Lelkileg teljesen tönkrementem, rettegek az újabb fogvesztéstől és attól, hogy ilyen fiatalon protézisra kényszerülök, de néha úgy érzem, akkor legalább végre elmúlna a folyamatos fájdalom. Bár egyik foghiány sem látványos, semmi önbizalmam nem maradt és állandó félelemben élek.
  Lehetséges, hogy genetikailag ennyire pocsékak a fogaim? Tudok valamit tenni, hogy megtarthassam a megmaradt fogaimat? Kétségbe vagyok esve…

  #21445 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Csenge!

  Valószínű, hogy a fogak gyökércsatornái anatómiailag olyan kanyargósak és szűkek, hogy nagyon nehéz sikerre vinni a gyökérkezeléseket. Persze nem szerencsés, hogy ezt az összetett bonyolult helyzetet nem egy orvos vette a kezébe, hanem 4 különböző. Most azt javaslom, hogy keressen olyan dokit, aki kifejezetten a gyökérkezelésre specializálódott, és mindent megtesz egy fog megmentéséért. Akkor nem lesz félni valója. A kihúzott fogak lehetőséget adnak arra, hogy a fogszabályzás során nem fog kialakulni helyhiány. Majd ahol hely maradt, a végén implantátummal lehet pótolni azokat. Nyugodtan jelentkezzen be hozzánk, és mondja el kérését a fogmegtartással kapcsolatban.

  Szeretettel várjuk!
  Üdvözlettel Sanoral Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Sikertelen gyökérkezelések
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft