Sebek az ínyen

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #44947 Reply
  Koós Zoltán
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr.

  Még Júniusban történt, hogy az egyik alsó fogam alatt az ínyen keletkezett egy vörös seb, melyre később fehér lepedékszerű anyag rakódott. A fogorvosom antibiotikumot írt rá és Corsodyl öblögetőt. A seb egy héten belül el is múlt.
  Aztán 3 hét múlva újra előjött kisebb formában ugyanazon fogamnál amik gingizollal kezelve szintén elmúltak egy hét alatt. Azóta viszont rendszeresen hetente valamelyik fogamnál újra előjön, általában a fog és az íny találkozásánál. A képlet ugyan az, egy vörös seb, amire másnapra rárakódik egy fehér lepedék ami amúgy lekaparható róla, aztán egy hét alatt elmúlik, majd kijön egy másik fogamnál, van hogy egyszerre mindkét oldalt is. Kezeltem Corsodyllal, Gingizollal, legutóbb pedig Anaftinnal, de egyik se használ igazán. Ha nem használok semmit, ugyan úgy elmúlik egy hét alatt, hogy kijöjjön egy másik fogamnál. Ezzel egy időben nagyjából minden fogam érzékeny lett a hidegre. Egyébként maguk a sebek evésben nem gátolnak, ha nem nézném, némelyiket észre se venném, fogmosáskor tűnik csak fel némelyik hogy akkor kicsit megfájul a fogkefétől.
  Amúgy világ életemben gyenge, vérző ínyű voltam, de ilyen tünetek csak június óta vannak.
  Jártam azóta fogorvosomnál, de igazából neki sincs konkrét ötlete, így már csak arra tudok gyanakodni, hogy valami speciális betegség lehet. 33 éves vagyok.

  Válaszát előre is köszönöm.

  #45260 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zoltán!
  Látatlanban lehetetlen megítélni a helyzetet, amennyiben továbbra is fennállnak a panaszai, javasoljuk, hogy kérjen másodvéleményt, szükség esetén vérvétellel, belgyógyászati kivizsgálással együtt.
  Jó egészséget kívánunk!

  #48196 Reply
  Aniko
  Vendég

  Jó napot! Kérdésem a következő hogy lett egy seb az inyemen (felső 2 fogam alatti iny részen . Mitől lehet? Ra haraptak valamire? Most már másodjára van, és idáig nem volt ez rendszeres.
  Plusz ahogy lefotoztam felül a szájpadlásom olyan sárgás ez normális? ( nem szoktam nézni milyen szokott lenni)
  Köszönöm ha válaszol. Képet is tudok küldeni ha úgy könyebb

  #48206 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anikó!
  Látatlanban nem tudunk korrekt választ adni a kérdéseire, amennyiben a seb nem múlik el pár héten belül, vagy rendszeresen kiújul, úgy mindenképp javasoljuk fogorvos felkeresését egy személyes vizsgálat miatt.
  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Sebek az ínyen
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft