S.O.S röntgen, panoráma röntgen

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21623 Reply
  Eleonora
  Vendég

  Tisztelt Doktor Nő/Úr!

  Hosszában kettétört fogammal mentem fogorvoshoz, aki készített egy panoráma röntgent. Ez alapján döntött úgy, hogy gyökérkezeléssel gyökértöméssel megmenthető a fogam. A kezelés előtt egyáltalán nem fájt a fogam, az első kezelést követően begyulladt, fájdalmas, érzékeny, lüktető, nehezen gyógyuló. A harmadik gyökérkezelés után is érzékenynek tűnik. A fogorvos hamarosan gyökértömést végez és utána kér röntgent, hogy nincs e a fog gyökerén elváltozás.
  Szükséges ez a röntgen? Az első panoráma röntgen alapján ez nem volt látható? És ha van változás, akkor kihúzza a fogam? De előtte elvégzi a gyökértömést? Minek? Ez így nekem nem tűnik ésszerűnek! Kérem a válaszát sürgősen, mert holnap megyek vissza kezelésre és én laikus úgy érzem fölösleges kezeléseknek vagyok alávetve!
  Köszönöm szépen válaszát!
  Üdv: Eleonóra

  #21625 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Eleonóra !

  Az nagyon gyakori, hogy egy panaszmentes gyökérkezelésre szoruló fog az első kezelést követően fellángol. A gyógyszeres ideiglenes tömést viszont addig kell cserélgetni, amíg panaszt okoz. A tömés után közvetlenül azért kell röntgenkontrollt készíteni,hogy látható legyen a gyökértömés, így megállítható hogy jól sikerült. Ha sikertelen a kezelés, az egy három hónap múlva készített röntgenen ellenőrizhető csak. Sikertelenség esetén megismételhető a gyökérkezelés.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

  #21628 Reply
  Eleonora
  Vendég

  Tisztelt Doktor Nő/Úr!

  Nagyon szépen köszönöm a választ! Így már értem a röntgen szükségességét, csak hogy a gyökértömés napján kér újabb röntgen felvételt, arra hivatkozva, hogy nincs e elváltozás a gyökéren, ami miatt változtatni kellene a kezelésen. Én úgy gondolom, hogy az első panoráma röntgen alapján annak ki kellett volna derülnie, hogy alkalmas e ez a fog a választott kezelésre. Mert így ésszerűtlennek és feleslegesen drágának tűnik ez az eljárás számomra.
  Főleg, ha a kezelés közepén kitalálja a fogorvos, hogy más módszer lenne a megfelelő, mert sajnos én nem fogom folytatni így. Túl költséges és fájdalmas a kezelés és nem lehet látni a végét a folyamatnak. Abszolút elvesztettem a bizalmamat a fogorvosokban. Sajnos eddig csak rossz tapasztalatom volt, és nem mentették a fogat, hanem….. Vigyázok a fogaimra és szépek, nem romlanak. Én azért megyek fogorvoshoz, hogy megmentse. Vagy mostanában a műfogsor a divat? És ha valakinek nincs rá pénze?
  Köszönöm szépen

  #21632 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Eleonóra!
  Érdemes mindig megpróbálni a gyökérkezelést.Sajnos számos okból nem garantálható a gyökérkezelés sikeressége. Ez esetben valóban mérlegelni kell mi a drágább, folytatni a gyökérkezelést, vagy húzni és implantálni vagy hidat készíteni.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: S.O.S röntgen, panoráma röntgen
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft