Rögzített fogpótlás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #48613 Reply
  Éva
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!
  7 évvel ezelőtt több felső és alsó fogamra porcelán híd került. Az utóbbi időben erős fogínyvérzés lépett fel, napközben is, étkezéstől függetlenül néha vérzik, fogmosáskor rendszeresen. Évek óta paradontax fogkrémet és listerine szájvizet használok, reggel-este mosok fogat. Illetve azt vettem észre, hogy a hidak és a fogíny között elég széles fekete elszíneződés van, amire eleinte azt hittem, hogy rés, de nem az. Mi lehet ez? Nemsokára mindenképpen kérek időpontot fogászatra, viszont kíváncsi lennék az Ön véleményére. Mi okozhatja ezt az elszíneződést? Illetve még egy kérdés. Ezeket a hidakat probléma esetén újra lehet ragasztani vagy mindenképpen új hidakra lesz szükség? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

  #48650 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Éva!
  Látatlanban nehéz megmondani, hogy mit lát a fognyaki részen, lehetséges, hogy szuvasodás, de az is lehet, hogy ínyvisszahúzódása van, ami miatt láthatóvá vált a korona fém váza.
  Jellemzően a híd eltávolítását követően új fogpótlás készítése indokolt, különösen akkor, ha az ínyvisszahúzódása miatt a régi fogpótlás már esztétikailag sem előnyös.
  Minden jót kívánunk!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Rögzített fogpótlás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft