Rezekció kockázatok?

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29256 Reply
  Kiss Lilla
  Vendég

  Tisztelt Fresh Dental 24,

  Érdeklődni szeretnénk, hogy alsó 4es fog rezekció ja előtt állok, mennyire gyakori vagy mennyire nagy az esélye a idegpálya sérülésnek? Gyakori e a nyelv ill. Ajakzsibbadás műtét után? Elegendő e műtét előtt a kis röntgen készítése?

  Köszönöm szíves válaszukat!

  Üdv. Lilla

  #29267 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Lilla
  A rezekcio, ma már rutin beavatkozásnak számít. Kis röntgen készitése elég, nehezebb esetekben a szakorvos CT felvétel készítését javasolja. Az ön által felsorolt komplikációk előfordulhatnak, viszont tapasztalatunk szerint nagyon kis százalékban. Praxisunkban még nem volt ilyen eset.
  Üdvözlettel

  #29298 Reply
  Kiss Lilla
  Vendég

  Köszönöm a válaszukat. A rezekció előtti gyökértömést megkaptam de most reggelre viszont bedagadt az arcom kívűlről is látszik és belül is kilehet tapintani már este is fájt a tömés után. Fáj az állkapcsom is eléggé feszül. Mi ilyenkor a teendő, gondolom így nem tudják megrezekálni a fogat. Mi lehet a gond nem megfelelő tisztítás vagy hamar lett letömve?Köszönettel,

  Lilla

  #29304 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Lilla
  Egyetlen megoldás most a gyökértömés eltávolítása lenne. Nem írta mikor rezekálják, de ha nem a holnapi napon történik, soron kívül keresse fel fogorvosát. Állapotromlás esetén pedig ügyeletes rendelő felkeresését javaslom, ahol okvetlen jelezze az önre váró beavatkozást.
  Üdvözlettel

  #29335 Reply
  Lilla
  Vendég

  tegnap lett volna a rezekció de így elhalasztották, vasárnap pedig az ügyeleten antibiotikumot írtak fel, nem nyúltak a gyökértöméshez, nem is mondták, hogy szedessem ki. Ettől függetlenül lehet sikeres így a műtét?

  #29342 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Lilla
  Nem ismerjük a pontos anamnézisét, így kérdésére nehéz válaszolni. A rezekciót tünetmentesen szoktuk elvégezni, melyet precíz és pontos gyökérkezelésnek kell megelőznie. Amennyiben Önt jelenleg antibiotikummal kezelik, javaslom keresse fel kezelő orvosát, tájékoztassa a kialakult státuszról, és egyeztessék le a továbbiakat.
  Üdvözlettel:

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Rezekció kockázatok?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft