részleges szájzár

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11623 Reply
  Tamás Reterics
  Vendég

  Jó napot mindenkinek….érdeklődnék, hogy kb. 3 hete jelenkezett a fájdalom a bal 1-es fogamban és az egész állam bedagadt. Már a fájdalomcsillapító sem segített, úgyhogy felkerestem egy fogorvost. Végül gyökérkezelni kellett a fogam és antibiotikumos (amoxicillin) kezelést kaptam 5 napig. a duzzanat lementés a fogam sem fáj már, de közben a duzzanat átterjedt az állkapcsom jobb oldalára, ami miatt nem tudok normálisan enni, kinyitni a szám. Felkerestem a fogorvosom újra aki egy újabb 5 nap antibiotikumot felírt. Ezen is túl vagyok. Jelen állapotban nincsen semmi fájdalmam a fogaimban, tudnék normálisan enni, harapni, rágni, de még mindig megvan a részleges szájzár, ami ezt nem engedi. A duzzanat megszűnt, egy nagyon enyhe torokfájásom van csak, az is a jobb oldalon, amire semmit nem szedek. Érzésre olyan, mintha kiakadt volna az állkapcsom és nem ment volna vissza ez eredeti helyére. Nem tudom lehet-e azért, mert egy ideig (1,5-2 hét) nem tudtam normálisan enni, és egy másfajta mozgást szokott meg az állam és azért fáj még egy ideig, vagy én is bölcsességfog problémával küzdök??? Várjak egy picit és probálgassam nyitogatni a számat, amennyire tudom??
  Olvastam a cikkeket a honlapon, úgyhogy egy röntgenre még befizetek, hátha látszik valami bölcsességfog rajta….legalább annyival többet fogok tudni….
  Köszönöm,
  Tamás

  #11631 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Tamás!

  A rágó izmok elég gyorsan alkalmazkodnak a változásokhoz, de Valószínű, hogy a jobb oldali duzzanat egy másik fog miatt alakult ki, de csak akkor tudok biztosat mondani, ha meg tudom néz ni személyesen is.
  A szájzár természetesen lehet bölcsességfog probléma is, az alsó 8as fogak gyakran okozzák. Érdemes akkor bejelentkezni az orvoshoz, amikor már tud akkorát nyitni, hogy az ne akadályozza a kezelést, és valóban a röntgen, indokolt lehet ebben az esetben.

  Üdvözlettel, Dr. Begazy

  #26119 Reply
  Grecsó Tamara
  Vendég

  Ènekem olyan kèrdèsem lene már 2hete kihuzták abölcsesèg fogamat de mèg a szájzáram megvan már 1honapja szenvedek vele mit tegyek ellene orvoshozis jártam vele antibiotikumot irt fel a dagadás elmult de a szájzár nem. Köszönöm előreis a segitsèget ha lehetsèges gmailomba cálaazpljon köazönöm.

  #26127 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tamara,
  Fogászati kontrollvizsgálatot javaslok. A szájzár ellen megoldás a mozgatás, a finom torna. Amennyiben ez nem hatásos, kérje kezelőorvosa segítségét.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: részleges szájzár
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft