Rèszleges fogpótlás, gyökèrkezelès

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32033 Reply
  Andrea
  Vendég

  Szèp napot kívánok!
  Èdesanyám 62 èves, felül mindkèt oldalt a 3- mas fogai vannak meg, ebből a bal oldaliletöert, nagyon rossz állapotú, nem igen látszik belőle èp rèsz. Alul jobb 3- mas fog megvan. Jèrdèsem az lenne higy a fogorvos ezeket akarja gyökèrkezelni, ès koronát tenni rá, akár egy foghoz is lehetsèges csatolni fogpotlást? Nem tul kockázatos ez? Mièrt szüksèges a gyökèrkezelès ha a rtg alapján a gyökèrcsúcs èp. Köszönöm a választ

  #32041 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Andrea
  Pótlásról véleményt a rtg kép kiértékelését követően adhatunk, de itt is fontos szempont, hogy a szájüregi állapotokat is figyelembe tudjuk venni.
  A leveléből nem derül ki számunkra, hogy a fogorvos részleges kivehető pótlást akar e készíteni, vagy rögzített hídpótlást -lengő taggal esetleg, vagy kivehető pótlást készít, melynek jobb illeszkedése céljából a még megmaradt fogakat használni szeretné. A pótlások elkészítésekor a maradó fogak kezelése fontos. A gyökérkezelés több esetben is lehet szükséges, ilyen pl ha a fog elhalt -ez történhet fájdalommentesen is-, vagy pótlás tervezésekor a később esetlegesen kialakuló gyulladás megelőzésére (ha egy koronával ellátott fog begyullad, és gyökérkezelni kell, akkor az a pótláson keresztül történhet fémkerámia korona esetén, cikron korona esetén annak eltávolítása, és új fogmű készítése szükséges)
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Rèszleges fogpótlás, gyökèrkezelès
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft