reggelre fog és ínyfájdalom

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21241 Reply
  Jani
  Vendég

  Tisztelt Klinika!
  Volt egy fogam aminél magasra sikerült a tömés. Ezt az orvos lecsiszolta és úgy nézett ki elmúlik a fájdalom. Majd hétfő reggel megint fájt estére pedig szinte teljesen elmúlik a fájdalom csak az állam az ami nyomás hatására fáj. Szóval ez ismétlődik napok óta csak egyre kisebb intenzitással de azért kellemetlen. Nappal már nem érzem úgy hogy bántóan összeérne a két fog de valószínű mégis. Erre még rájön hogy a másik oldalt jön a bölcsesség fog ami szintén fájdalmat okoz. Ön szerint mi lehet a probléma és a megoldás?

  #21243 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Jani!

  Lehetséges, hogy éjjel szorítja az állkapcsát, talán még csikorgatja is, ezértfáj reggel jobban. Valószínűleg még mindig magas a tömés. Azt a bölcsességfogat, meg ki kell húzni, nehogy torlódást okozzon a fogakban,mert azt szinte lehetetlen fogszabályzással visszaalakítani.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

  #21261 Reply
  Jani
  Vendég

  Köszönöm kedden elmegyek. Amúgy érdekes mert konkrétan a fogam nem fáj csak lent mintha a csont és az íny fájna. A fogam csak harapásra érzékeny de akkor gondolja ha még csiszol belőle és pl. kapok valami gyulladás csökkentőt akkor megoldódhat ez a probléma?
  + még annyi hogy ott az íny alatt a csont mintha kicsit puklis lenne és ez fáj a nyomásra. de kész vicc mivel van hogy estére elmúlik aztán reggel megint kezdődik elölről.

  A bölcsesség fogat kiegészítem annyival hogy a hátsó résznél a fog felett van egy vastagabb ilyen világosabb kis kiálló rész. Nem dudor meg nem is gennyes meg ilyesmi..de ez a rész van begyulladva.

  #21263 Reply
  Jani
  Vendég

  Még egy kis kiegészítés. Mivel most nem akart abbamaradni a fájdalom az állkapcsomban gondoltam egy időre odateszek mellé egy ilyen forróvizes üveget és egy félóra- háromnegyed óra után sokkal elviselhetőbb lett a dolog sőt ha nem érek hozzá akkor fájni sem fáj. (persze így sem az igazi de jobb)

  #21288 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Ha pukli van az ínyen és az is fáj, akkor inkább a fog elhalására gondolok, és annak a terápiája a gyökérkezelés. Szenzitivitás- vizsgálatot kell végezni a fogon. A bölcsességfog feletti /mögötti fehér rész az egy íny darab, amely rálóg felülről a fogra, ami könnyen begyullad.

  #21292 Reply
  Jani
  Vendég

  Köszönöm a választ viszont nem az ínyen van hanem lentebb egy ilyen kis domborúbb rész. Szerintem ez inkább a csontnál van bár az lehet ugyanaz.

  #21295 Reply
  Jani
  Vendég

  Pl. dél óta abbamaradt a fog érzékenysége csak a lenti rész érzékeny nyomásra. Csak rendszerint reggelre rosszabb lesz, Na de holnap megyek orvoshoz és végre kiderül mi a bűnös. (jobb esetben)

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: reggelre fog és ínyfájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft