Rágofog közti fájdalom

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20686 Reply
  Zelenák Andréka Ágnes
  Vendég

  Üdvözlöm. A problémám elmentem fogorvoshoz szept 12én fájdalom van a 5-6 fogam között. A fájdalom megmaradt sajnos. Eddig nem voltam szájsebészeten most oda küldött a dokim sokszor tömött rágófog amiről szó van. Mondja meg kérem a gyökérkezelést csinálnak vagy mi lehet a baj ugy érzem mozog az 5ös. És szeretném kérdezni a gyökérkezelés mennyire fáj? Nincs gyökérkezelt fogam még. Kérem adjon tanácsot nagyon félek a gyök kezeléstől…??

  #20698 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Ágnes!

  Két fog közti fájdalmat okozhat sok minden. Egyrészt lehetséges, hogy fogon kívüli az ok, mégpedig az, hogy ott a tömés irritálja a fogínyt, és ez gyulladást okozott. Továbbá az ínygyulladás lehet, hogy már tasakképződéssel jár, ami nehezebb tisztíthatóságot, és további gyulladást okoz. Főleg, ha úgy érzi, mozog a foga, lehet, hogy krónikus fogágygyulladással állunk szemben. Ezek a fent említett okok könnyen kezelhetők, töméscserével, korrekt kontaktpontrendszer kialakításával, ápolással, fogkőleszedéssel szinten tartható, a fájdalom megszüntethető.

  A másik lehetőség, hogy a sokadszor tömött fogaknál előfordulhat, hogy valóban gyökérkezelés válik szükségessé. Ebben az esetben érzéstelenítésben történik a fogbél megnyitása, és a gyökércsatornák kitisztítása. Gyökérkezelésnél ígérni sohasem lehet fájdalommentességet, hisz ha a székben kezelés közben nem is fáj- ezt könnyebben el lehet érni- otthon lehetséges, hogy megjelenik a fájdalom. Ettől sem kell tartani, mi folyamatos kapcsolatban szoktunk lenni a pácienseinkkel, és ha szükséges, soron kívül visszahívjuk egy alkalomra, hogy a fájdalmat enyhítsük.

  Ne féljen a fájdalomtól, hisz a szövődmények mindig fájdalmasabbak, mint a most megkezdett kezelés!

  Minden jót
  üdvözlettel Sanoral Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Rágofog közti fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft