Problémás fog

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33659 Reply
  Kaszás Boglárka
  Vendég

  Jó napot!
  A fogorvosom nyaral egész aug.Nekem jöv hét el kell utaznom messzire dolgozni.Tanácstalan vagyok mit tegyek.A panoráma röntgen semmit nem mutat a fog körül sem látszik semmi.Egy hátsó legfelső fogra gyanakszom.Egy éve lett felépítve kétharmada hiányzott tiszta lyuk volt.Vannak jobb napok,de tegnap pl kozmetikusnál voltam géppel vitte be a hatóanyagokat utána úgy,fájt azt hittem megőrülök.Nem tudom egyértelműen megmondani hideg vagy meleg érzékeny.Hidegre nyilal néha éjszaka nem tudok aludni azon az oldalon.A hajam is teljesen el van menve pedig festéket egy éve lassan nem látott.Szerintem ki kéne húzni.Tanácsát előre is köszönöm.Szép napot kívánok.
  Üdvözlettel:Kaszás Boglárka

  #33671 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Boglárka
  Konkrét válasz vizsgálat és daignosztikai felvétel készítését követően adható. A foggyökér problémája gyakran okoz ilyen tüneteket. Röntgenfelvétel készítése helyett fogászati CBCT diagnosztiki vizsgálatot javasolnék, mely sokkal pontosabb képet ad a státuszt illetően.
  Ha gondolja örömmel állunk rendelkezésére.
  Üdvözlettel:

  #33686 Reply
  Nessa
  Vendég

  Üdv! 8-9 éves koromban összeütköztem az egyik osztálytársammal,aminek következtében tövestül-mindenestül kirepült a jobb szemfogam (elnézést,nem tudom a szakszavakat) és nagyon úgy néz ki,hogy az ütközés ereje kihatott a többi fogamra is,mert több is elvan halva,sőt! A jobb szemfogam kiáll előre, a többi pedig szét áll (igazából nem tudom,hog fogalmazzam meg) a színük sàrgàs,hiába mosom többször és hosszan naponta egyszerűen nem múlik el. Ennek a balesetnek már jó pár éve,most 14 éves vagyok. A család fogásza azt mondta,el kell menni lefilmezni,addig nem tud semmit sem mondani. Jövő pénteken megyünk,és azt szeretném kérdezni,hogy ön(ök) szerint mit lehetne tenni. Anyukám szerint teljesen új protézisre van szükségem,de ő sem tud semmit mondani nekem. Kérem ne nagyon használjon(ak) szakszavakat,mert nem igazán értem. A választ előre is nagyon szépen köszönöm.

  #33691 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Nessa
  Röntgen vizsgálatot és a fogsor teljes átvizsgálását javasolnánk. Ezt követően van lehetőség arra, hogy kezelések tekintetében javaslatot tehessünk. Nagyon fontos látni a foggyökerek és a fog koronai részének állapotát. A fogszínt egyéb sajátosságok is meghatározzák, nem feltétlen azok elhalása.
  Javaslom a röntgen vizsgálatot követően halgassák meg fogorvosuk javaslatát, és kérdezzenek nyugodtan, ha valamit nem értenek
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Problémás fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft