Probléma tömött foggal

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32873 Reply
  Mirena
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktorúr,

  Néhány napja az egyik bal hátso fogam nagyon érzékennyé vált a hidegre, fájdalom nyilal bele ilyenkor, illetve enyhe sajgó érzést érzek kb fél – 1 órára azóta majdnem minden nap. A fog nem fáj abban az értelemben hogy fájdalomcsillapítót kellene bevennem rá. Ezt a fogat kb fél éve tömték, amalgám tömés lett cserélve benne, és volt egy kis szuvasodás is, de tudtommal nem volt mély. (Tömés után volt hogy érzékenyebb volt a fog (rágásra) de elmúlt). Mellette van a bölcsesség fogam ami nem kifelé hanem ferdén nő az inyemben, esetleg ez okozhat ilyesmi panaszokat? (A bölcsesség és a tömött fog mellett van üres hely)
  Tegnap jártam fogorvásnál, a tömést kicsit megcsiszolta felül mert nem volt tökéletes a harapás a papircsikokon, de röntgen nem készült.

  A nem tökéletes tömés okozhatja ezt a problémát? Mennyi idő múlva várhatom hogy elmúlnak a tünetek? 2 héten belül utazni készülünk és aggaszt, hogy nincs-e más probléma a háttérben. Válaszát előre is köszönöm !

  #32880 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Miréna
  A probléma forrása diagnosztikai vizsgálat nélkül nem megállapítható. Okozhatja a tömés – nem volt megfelelő a magassága, gyakori probléma a tömés cserét követően a fogbélpanasz, melynek megoldása a gyökérkezelés, de okozhatja a bölcsességfoga is. Javasolnám okvetlen utazásig fogorvosa felkeresését, diagnosztikai vizsgálat készítését, és a panasz kezelésének megkezdését.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Probléma tömött foggal
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft