plica fimbriata?

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32379 Reply
  Ildikó
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!

  Néhány napja azt vettem észre, hogy a nyakamnál és az állkapocs alatt 1-1 nyirokcsomóm meg van duzzadva és fáj. Ezen kívül a torkom is fájt. A nyelvem alatt is pici fájdalmat éreztem, ezért megnéztem tükörben. Azt láttam, hogy egymás mellett párhuzamosan két csíkban kb 2-2 kicsi ” hús nyúlvány ” van a nyelvem alatt aminek a vége kicsit fehér. Ezek érzékenyek. (plica fimbriata?? remélem jól néztem utána ) Másnap a nyelvemen oldalt elkezdett fájni, mintha megharaptam volna. Ott kemény is volt pici területben aztán 1-2 nap után fehér lett a teteje.
  A tünetek megjelenése óta kb 5 nap telt el. A nyelvem alatt az egyik sávban szinte teljesen eltűntek a kis pici nyúlványok, a másik oldalt még 2 pici van ami érzékeny de kisebb mint volt. A nyelvem már nem fehér de még azért fáj picit viszont nem olyan kemény a kis dudor.
  Kérem nyugtasson meg, hogy „csak” valami fertőzés.. Mert ahogy utána néztem a HPV fertőzésről olvastam sokat ami nagyon megijesztett.. Aggódnom kellene? Komoly baj is lehet? Mit tegyek?
  Válaszát nagyon köszönöm!
  Üdv,
  Ildikó!

  #32401 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ildikó
  Latatlan megítélni a helyzetet nem lehet. Javasolnék egy teljeskörű fogászati és diagnosztikai vizsgálatot.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: plica fimbriata?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft