Panoráma Rtg.

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23210 Reply
  Éva Kis
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr!
  Bal felső fogsoromban több hete fájdalmat érzek,ami kisugárzik több irányba.A fájdalom megszűnik,majd újból visszatér.Készült panorámaröntgen.Látható-e a képen gyulladásra utaló jel,és valóban szükséges-e,a felül a rossz helyen elhelyezkedő fog eltávolítása.
  Válaszát előre is köszönöm!
  Éva

  #23212 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Éva,
  Sajnos így csatoltan nem igazán jól értékelhető a felvétel. Ami viszont elmondható, hogy a rossz helyen elhelyezkedő fogát érdemes lenne kivetetni, hiszen az is okozhat problémát. Láthatóan tolja az előtte lévő fogat, és a többi fog elhelyezkedésére sincs kedvező hatással. Ez vezethet gyulladáshoz, és okozhatja azokat a panaszokat amiket felsorolt.
  Üdvözlettel:

  #23249 Reply
  Eszter
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!
  Amennyiben van 1 db jobb oldali felső 4-es implantált fogpótlásom, és a felső fogsorom bal oldalán 1-2 mm-es fogrések vannak, lehetőség van-e fogszabályozásra 29 évesen? Korábban volt fogszabályozóm, de a bal oldalon minden rágófogam kb. 4mm-rel hátrébb csúszott (az összesen 4 mm elcsúszás 3 fogam között oszlik el). Lehet-e úgy fogszabályozni, hogy az implantátum meglazulása elkerülhető legyen?
  Válaszát előre is köszönöm szépen!
  Üdvözlettel,
  Eszter

  #23261 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Eszter,
  Fogszabályozásra nagyon sok lehetőség van. Van, hogy fogszabályozó kezelés közben kerül be implantátum, van, hogy előtte, de mindenképpen pontos röntgen diagnosztika, és fizikai vizsgálat szükséges ennek eldöntésére. Javasolnék egy fogszabályozó konzultációt, ahol megbeszélhetik a lehetőségeit.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Panoráma Rtg.
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft