Ozon terapia 1 eves babanal

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22793 Reply
  Nemeth Monika
  Vendég

  Tisztelt Dr Nö/Úr!

  Az egy eves egy honapos kisfiamnak a bal metszo fogabol egy kis darab letort. Ra ket hetre teljesen elszinezodott (sargas-barnas szinu). A fogorvos azt mondta nem tud mit kezdeni vele valoszinuleg a fogszuvasidas miatt teljesen elfog szinezodni. Szeretnem megkerdezni h az ozon terapiat lehetne alkalmazni a kisfiamnal aki csak 1 eves es egy honapos? Milyen fogszuvadodas elleni kremet vagy gyogyszert tudna ebben az esetben ajanlani? Az elso fogatol kezdve fogat mosunk minden este baba fogkefevel es baba fogkrenmel. Anyatejet eszik, ezen kivul egy kis almat banant kortet es zabkasat. soha nem ivott vagy evett cukrosat.

  Valaszat elore is koszonom.

  Tisztelettel: Nemeth Monika

  #22798 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mónika,
  A tejfogak nagyon érzékeny kis fogacskák, melyekre sokszor a legnagyobb igyekezetünk ellenére sem tudunk megfelelően vigyázni.
  Ha a tejfog sérül, gyakori, hogy ezt követően a fog elszíneződik – a fogbél bevérzik – és a fogacska elhal. A tejfogaknak is vannak gyökerük, bár nem akkorák, és a maradó fogak érkezésekor felszívódnak.
  Tejfog elszíneződésének okai:
  – leggyakrabban valóban szuvasság okozza, ekkor a folt barna vagy fehér
  – trauma esetén, amikor a fog szürkévé válik
  – ételfestékek, fogkő, és baktériumok is elszinezhetik
  A tejfogakat ugyanúgy kell gondozni, és kezelni is mint a maradó fogakat. Szükség esetén betömjük, ha nagyobb a gond gyökérkezelhetünk is, mely esetben a pulpakamra megnyitására kerül a sor, és amint a panasz megszűnik be lehet tömni a kis fogacskát.
  Az ózonkezelés alkalmas a kezdődő fogszuvasodás megállítására, és segít a folyamat visszafordításában. Ezt követően azonban szükség lehet a tejfog töméssel való helyreállítására is.
  Remélem segítettem

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Ozon terapia 1 eves babanal
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft