Nyitott arcüreg

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33767 Reply
  Szilvia88
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!
  Kérdésem elég összetett illetve a történetem egy kicsit hosszadalmas fogåszati procedúra.
  07.07 eltávolították a 26 fogat a fogorvos sajnos röntgent előtte nem csinált illetve kimaradt az orrfújási próba is.Hazaérve kivettem a gézt és szelelt sípolt,visdzamentem megpróbálta zárni sikertelenül,mert nem volt megfelelő eszköze cérna stb. Férjem aznap bevitt Debrecenbe a szájsebészetre ahol összevarrták zárták de teljesen szétszabdalta az ínyemet a fogorvos ezt a szájseben mondták.
  Ez egy vasárnapi nap volt måsik hét csütörtökön kijött egy varrat és megint szelelt visszamnetem másik hét hétfőn Debrecenbe akkor adtak időpontot nyitva volt megint probålták összevarrni de sajnos nagy volt a hiány így nem sikerült jodoformos csíkcserére játam kiöblítették az arcüreget szedtem folyamatosan antibiotikumot,Luc Caldwelt javasoltak de féltem így felkerestem egy Miskolcon lévő szájsebeszt aki túl radikálisnak tartotta majd megpróbálta zårni……sajnos összesen 12x varrtåk az ínyemet ebben 3 zárås valamint 9 jodoformos csík varrásåt érte.
  08.31 én eltávolítottåk a varratot a próbák nem mutattak szeleleést én sem érzem viszont folyamatosan kattog a fog helye amiben kiderült van egy pici lyuk még néha a kattogás eláll es érzem a levegőt…utánna bezául és megint kattog az orrom illetve a szám a hangom olyan mintha üregböl besznék ezt nem csak én hallom…ma 09.01jén egy varrat kijött és egy csomó kenőcs szerű fehér genny csorog belőle de a kattogás most is fenn åll.
  Kérdėsem a következő lenne jó ez hogy a genny így jön ki illetve azt mondta a szqjsebesz hogy meg 6 hétig hallhatok ilyen kattogást még a szövetek összezárnak valóban így van e?
  És bezarul e teljesen magától?
  Nagyon tanåcstalan vagyok nem vilågosítanak fel,szinte én érzem magam rosszul hogy mindig megyek mert szelel stb..hozzateszem Debrecen,Miskolc,Budapest megjárva sokszor csak tanácsért.
  Saját magamnak írattam antibiotikumot mert a szájseben nem kaptam,infralámpa,parajdi só,orrspray mert ezt sem mondta senki hogy használjak.
  Válaszát köszónöm!
  Tisztelettel
  Szilvia 31 éves

  #33789 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Szilvia
  Sajnálatos, ami önnel történt, de előfordul néha. Amennyiben továbbra is panaszos okvetlen szájsebészeti kontrollt, és diagnosztikai vizsgálatot javaslok. A váladékozás okvetlen vizsgálandó

  Üdvözlettel:

  #33793 Reply
  Szilvia88
  Felhasználó

  Köszönöm válaszát!
  Jövőhét Csütörtökön ujabb sinus zárásom lesz voltam vizsgálaton!
  A váladékozasra a Doktor nem mondott semmit a szájsebészeten azt mondta nem gyulladt viszont ct vizsgálat nem történt viszont én egy magán klinikán csináltattam egyet melyben ez áll.

  Jobb oldalon a sinus frontalis nyálkahártyája kissé vaskosabb. Az ethmoidalis sejtek légtartalma mérsékelt fokban csökkent. A septum nasi nem devial. Az orrnyálkahártyák vaskosabbak. A jobb sinus maxillaris nyálkahártyája a recessus alveolarisban minimálisan vaskosabb A bal sinus maxillaris nyálkahártyája körkörösen az alsó felében jelentősen megvastagodott. A sinus alsó falában egy I cm-es csont deffeetus ábrázolódik, melynek a környezetében a nyálkahártya vaskosabb, egy 2-3 mm-es fistulajárattal, a szájüreggel összeköttetésben áll.
  Vélemény: Fistulajárat a bal sinus maxillaris és a szájüreg között.

  Köszönöm válaszát!
  Üdvözlettel Szilvia

  #33798 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Szilvia
  A vizsgálati eredmény, már a szájsebészeti kezeléseken túl mutat, így javaslom mihamarabb Fül-orr-gége szakrendelés felkeresését a további kezelések megindítása végett.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Nyitott arcüreg
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft