Nyelv hátulján folt

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29935 Reply
  Bence96
  Vendég

  Kedves Doktor Úr!

  23 éves vagyok. Februárig alkalomszerűen dohányoztam (Maximum havonta 4-5 szál), bár ennek nem tudom van-e jelentősége. Az utóbbi időben volt néhány kisebb nagyobb tünetem, amit szeretnék megosztani Önnel és kikérni véleményét. Talán mással is előfordul, talán segíthetek ezzel a jövőben valakinek!

  Február végén jelentek meg első panaszaim. Csípő, feszítő érzéssel kezdődött a nyelvem alján, illetve egy fehér folttal a nyelvemen folytatódott. Később ezek a foltok és érzések a nyelvem és szám különböző területein is megjelentek. (Pofa részen oldalt, illetve bent a ínyem mögött. Csatolva küldök képet, hogy akkor hogy nézett ki a nyelvem.
  Február-Március nyelv
  Február-Március nyelv

  Mindezek után volt fogorvos aki szájpenésznek hitte, de végül kiderült, hogy nem az.1-másfél hónap után elkezdtek A vitamin olajjal kezelni, amitől mondhatni tökéletesen elmúltak a fehér foltok és a panaszok. Viszont továbbra is sajnos, éreztem a nyelvemen mintha húzódna, de ennek a nyelven vagy szájban megnyilvánuló látható jelét nem találta fogorvos (sem szájsebész)

  A tünetek „megszűnte” után látott több fogorvos is, mert közben fogszabályzásra is készülök fordított harapás miatt. A legutóbbi kontroll 1-2 hete volt, amikor megvizsgálták a számat és akkor is azt a visszajelzést kaptam, hogy nem látnak semmi problémát, semmi kóros elváltozást. Ezt az utóbbi jópár ellenőrzésen elmondták, hiszen mindig megkérdezem 🙂

  Ami még hozzátartozik, hogy: A februári tünetek fokozottan stresszes időszakban jöttek ki rajtam, amiben most is vagyok. Februárban antibiotikumot szedtem torokgyulladásra és közvetlenül utána jelentkezett (vagy közben) a fehér folt és kiütések.

  Azóta voltam gasztroenterológusnál, háziorvosnál, vérvételen 3x és még sorolhatnám.Más tünetek miatt is kellett vizsgálatokat elvégezni. Allergiás nem vagyok semmire.

  Egy-két napja észrevettem, hogy a nyelvem hátsó, oldalsó felén (Talán a mandulámhoz közel eső részen) egy pirosas pattanás szerű kiütés jelent meg, elég pici! Nem nézegettem, csak a nyelvem oldala hozzáér a fogamhoz ettől és ez időnként felhívja rá a figyelmem kellemetlen fájdalommal. Nem kimondottan csíp. Erről is csatotolok egy képet.

  A fent említett panaszok mellé jelenleg még párosul néha megjelenő kellemetlen szájszag és enyhe torokgyulladás.

  Tudom, hogy itt nehéz bármit is diagnosztizálni, de hálásan köszönöm, hogyha válaszol.

  #29936 Reply
  Bence96
  Vendég

  Elnézést a mostanit elfelejtettem csatolni:
  Mostani folt

  #29937 Reply
  Bence96
  Vendég

  A kérdést is elfelejtettem 🙂

  Természetesen érdekelne, hogy kell-e aggódnom, mit javasol?

  #29947 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Bence
  Tünetei lehetnek allergiás reakciók, gyógyszer mellékhatása, gomba… nagyon sok minden, válthat ki ilyen tüneteket. A kellemetlen szájszagot szuvasság vagy gyulladás megléte okozhatja a szájban. Diagnosztikai és fizikai vizsgálat nélkül sajnos többet nem tehetünk, de javasolnék egy átfogó gégészeti és allergológiai vizsgálatot.
  Üdvözlettel:

  #29954 Reply
  Bence96
  Vendég

  Akkor úgy látják ez a pirosas pötty nem jelent kórosat?:) anaftát használtam
  rá és úgy látom valamit segített rajta! köszönöm, be fogok jelentkezni!

  #29962 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Bence
  Egy fotó alapján diagnosztizálni nem lehet, azért javasoltuk a fentebb említett vizsgálatokat. Amennyiben kezelőorvosa úgy ítéli meg aggodalomra oka nincs, javaslom fogadja el diagnózisát. Üdvözlettel:

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Nyelv hátulján folt
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft