Nyálmirigy?

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20391 Reply
  By
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

  Hónapok óta érzem, hogy „megváltozott” a nyálam. Van, hogy teljesen száraz a szám és a nyelvem, de van, hogy nagyon sok, kissé habos a nyálam.
  Ha ételt eszek (nem savanyút, hanem bármit), két oldalon, a fülem alatt feszítő, szúró erős fájdalmat érzek.
  Voltam háziorvosnál és szájsebészeten, de csak azt mondták, a cigi miatt van. Több, mint tíz éve dohányzom, azonban ilyen problémám sosem volt azelőtt. Egy teljes vérképet csinált a háziorvos azért, de egyetlen eltérés sem mutatkozott meg.
  Az állkapcsom régebben rengeteget fájt, feszítő érzésem volt, amolyan izomláz féle. Akkor is voltam orvosnál, de azt mondták, talán csak a hátsó fogak hiánya okozza, és azáltal a rossz harapás. Mostanában is szokott fájni, ha keményebb ételt fogyasztok.
  Ön szerint lehet összefüggés ezekben a panaszokban?
  Továbbá azt szeretném megtudni, milyen orvoshoz érdemes fordulnom? Nagyon zavar ez a felváltott szájszárazság és „nyáladzás”.

  Válaszát előre is köszönöm szépen!

  #20392 Reply
  Andi
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!Az lenne a kérdésem,hogy mikor a fogamat tömik mindig kell a nyálelszívó,mert hamar újra termelődik a nyálam,ez mitől lehet?Mindig azon izgulok,hogy ne legyen baj,de csak emiatt,amúgy magát a kezelést fel sem venném.Köszönöm:Andi

  #20400 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves By!

  Számos oka lehet a túlzott nyálelválasztásnak.Legtöbbször egyszerűen a nyálmirigyek túlműködése az ok,de a háttérben lehet gyógyszermellékhatás, gyomorbetegség (reflux), neurológiai probléma is.
  Javasolt neurológia, szájsebészeti és füll-orr-gégészeti vizsgálatra menni.
  Célszerű lenne kiindulásnak kórházi szájsebészeti osztályt felkeresni, ahol nyálmirigy ultrahang felvételt is tudnak készíteni Önnek,mert ilyen lehetőségek a magán rendelőkben nincsenek.

  Sok szerencsét!

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Nyálmirigy?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft