Nyálmirigy gyulladás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #26254 Reply
  Dóra
  Vendég

  Tisztelt Dr.Úr/Nő!
  Az alábbi panaszaim lennének, és kérném szíves véleményét! Múlt hétfőn elkezdtek fájni alul az első fogaim, csütörtökre kaptam időpontot a fogorvoshoz (addigra már égtelen feszítő panaszaim voltak)! A Doktornő annyit mondott hogy nem lát rossz fogat de nagyon sok a fogkő, azt mindenképp le kell szedni! Mivel a fájdalmaim olyan nagyok voltak, kaptam érzéstelenítő inkekciót! Másnap azaz pénteken enyhült a fájdalom, inkább csak érzékenységet tapasztaltam! Szombatra lezsibbat az alsó ajkam jobb oldala az állcsúcs vonaláig és megint jelentkezett a feszítő érzés! Hétfőn panoráma röntgent csináltak, és semmi rendellenesen nem láttak rajta, viszont a jobb oldalon a nyirok környékén és a nyelvem alatt iszonyúan fel voltam dagadva! Kedden a szájsebészeten kezdtem ahol a Doktor Úr megállapította, hogy nyálmirigy gyulladásom van, a fájdalom leírhatatlan! Kaptam antibiotikumot (dalacin)! Mára alábbhagyott a duzzanat, a fájdalom is múló félben van (elviselhető), viszont az említett részen a fogaim feszülnek és a zsibbadás még kicsit srm múlik! Tudom hibás dolog, hogy az aggódó ember az interneten keresi a választ a miértekre, de sajnos én is azt tettem! Ami nagyon aggasztó volt számomra, hogy a szájzsibbadásnál a szájüregi daganatokat sokszor említik, viszont a nyálmirigy gyulladásrnál ilyen tünetet sehol nem olvastam! Az Ön véleménye szerint az eddigi vizsgálatok alapján már kiderült volna ha esetleg daganatos megbetegedés van a háttérben?
  Szeretném kérni szíves véleményét az olvasottak alapján! (Hétfőn megyek vissza kontrollra, de addig is jót tenne némi információ)
  Köszönettel és Tisztelettel várom válaszát!

  #26263 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Dóra,
  Amennyiben lenne daganatos utaló jel, azt a szájsebész kollégák biztosan jeleztek volna, vagy további kiegészítő vizsgálatra küldik. Inkább gondolnék az érzéstelenítés okozta problémára, melynek kezelése szinten szükséges, illetve egy CT vizsgálat is sok olyan információt tartalmaz, mely a panasza megoldását jelentősen elősegíti
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Nyálmirigy gyulladás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft