nyálkahártya gyulladás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #26173 Reply
  Tóth Sándorné
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!
  Kb. 2 éve alsó jobb belső fogaim helyére kettő implantátumot ültettek be, amelyek előre kellett kifizetni gondos ápolás ellenére begyulladt körülöttük a nyálkahártya úgy annyira, hogy a belső implantátumot ki kellett venni, míg a külsőre tokot húzott az orvos,teljesen feleslegesen,mert fogpótlás több nem történt ezzel az eggyel nem sokra mentem, talán azért nem vette ki, hogy kevesem pénzt veszítsek el, mondván otthoni kezeléssel lelohad a gyulladás. Nem így történt. Azóta is hol jobban, hol kevésbe be van gyulladva a környéke, de nem vérzik, csak piros és fáj, szinte mindég kezelem tömény gingisol plusz ecsetelővel napi 4-5 alkalommal, naponta kétszer mosom Lacalut aktív fogkrémmel, és több alkalommal öblítem Listerine szájvízzel, ha egy kicsit rendbe jön és nem ecsetelem tovább, újból begyullad nem is tudom használni a fogam. Nagyon idegenkedek a protézistől, de a rossz tapasztalatom fényében nem merek implantátumot rakatni a bal oldalra se, így gyakorlatilag alul fog nélkül vagyok, csak a metszőfogaim vannak meg. 67 éves vagyok, nincs csontritkulásom a beültetés nem ütközött akadályba. Ha megmondom mennyi idős vagyok /fiatalabbnak látszom/ Mindenki leint, hogy mit affektálok már az én koromban rakassak protkot, de a gondolatától is rosszul vagyok. Nagyon bánt, hogy az idősebb korosztályt teljesen leírják. az is érdekelne a „C” vitaminon kívül, milyen vitamint kellene szednem.
  Köszönöm, hogy írhattam, ha kapok választ hálásan köszönöm.
  Tisztelettel: Tóth Sándorné

  #26186 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Toth Sándorné
  Paradontologiai állapotfelmérést és kezelést javasolnánk a iny gyulladásának hatékony kezelésére.
  Ez a fogazat azon területe mely a fogágybetegségek kezelésével foglakozik, igen eredményesen. Elképzelhető egy akut bakteriális gyulladás, mely már csak paradontalis kezelésekkel hozható helyre.
  Állapotának ismeretében javasolnék egyéb szájvizet és pakolást, mely hatékonyabban segíti gyógyulását. Ehhez azonban fizikai és diagnosztikai vizsgálat okvetlenül szükséges.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: nyálkahártya gyulladás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft