Nem hat az érzéstelenítő

 • This topic has 8 hozzászólás, 3 résztvevő, and was last updated 6 months telt el by Luigi.
9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19459 Reply
  Alíz
  Vendég

  Kedves Doktor úr!
  Kétszer két különböző orvosnál ugyanaz a problémám. Két érzéstelenítő injekció után is érzem a furást. Miért lehet ez? Okozhatja a szomszédos fog gyulladása? Ha igen, hogyan – mivel kezelhetném?
  Kérem segítsen, érzéstelenítő nélkül nem tudom elviselni a fájdalmas kezelést!
  Köszönettel:
  Alíz

  #19463 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Alíz!

  Olyan nem fordul elő, hogy valakinek nem hat az érzéstelenítő szer. Ennek oka az lehet, hogy rossz helyre adják be, vagy olyan eltérő anatómiai adottságai vannak, ami miatt a szer nem tud eljutni a megfelelő helyre.
  Több mint 5ampullát is be lehet adni, úgyhogy érdemes nem feladni, illetve artikaint használni.

  Üdvözlettel: Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

  #28876 Reply
  István
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!
  Amennyiben tényleg igaz az, amit leírt, hogy „Olyan nem fordul elő, hogy valakinek nem hat az érzéstelenítő szer.” és nem csak a mundérbecsület íratta önnel, akkor máshol kell keresni a hibát. Nem kívánom senkinek, hogy átélje azt, amit én tegnap! Kezdem azzal, hogy három fogamat húzták, amelyek nem voltak gyulladásosak, szerintem se és a fogorvos szerint se. Az injekciók beadása után néhány perccel kérdés, „hat e”, válasz „még nem”, újabb injekciók, körbeszurkálta a fogaimat (egymás mellett mind a 3), megjegyzem minden szúrást éreztem, nem fájt, de éreztem. Megint kis szünet és az ínyem piszkálgatása érzem e, válasz „igen”. Már korábban is volt foghúzásom, úgyhogy tudom milyen érzés az, ha hat az érzéstelenítő. Ennek ellenére hagytam a procedúra folytatását. Ami ez után következett az maga volt a horror. Az első fog után mondtam, hogy fáj, beleszédültem. Ennek ellenére hagytam folytatni. A második fog, ha lehet még jobban fájt, ekkor már az eszméletvesztés határán voltam, izzadás, könnyezés, remegés. Minden bizonnyal ez látható is volt rajtam, mert mindjárt vízszintes helyzetbe tettek és borogatni kezdték a homlokomat. A doki közben állandóan kommunikált velem, ami azt hiszem sokat segített. Nem tudom mennyi idő telt el így, gondolom úgy tíz perc, utána, hogy megnézi a harmadik fogamat is, beleegyeztem. Az már csak, hogy úgy mondjam alig állt a lábán, így azt már kézzel kihúzta. Az is fájt, de már az előzőekhez képest nem annyira. Ez után a fájdalom lecsengett körülbelül arra a szintre, mint egy nyílt seb szokott fájni.
  Nem hibáztatok senkit és nem is vagyok dühös senkire, de ez így nagyon nem jó. Mint már írtam, nem kívánom ezt senkinek és jó lenne, ha megoldást találnának a hasonló esetekre. Tudomásom szerint jól viselem a fájdalmakat. A doki elmondta, hogy az előző páciens kezelése szinte ugyanúgy zajlott, sőt még rosszabbul viselte a fájdalmat, úgyhogy nem olyan ritka ez az eset. Hol lehet a hiba? Megjegyzem, befutott fog ambulanciárol van szó. Nem volt hatóanyag az injekcióban, immunis vagyok a lidokainra, vagy mit is kaptam? Egy hét múlva folytatás, újabb két fog. Eddig semmi félsz nem volt bennem, de ezek után, hát nem tudom?!
  Nem tudom, van e jelentősége, a korom 66 év.
  Köszönöm a figyelmet és az esetleges választ!
  István

  #28880 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves István,
  Ahogy korábban olvashatta, csak a nagyon extrém esetek köze lehet az ilyen problémát sorolni. Mi sem találkoztunk hasonló esettel. Pácienseinket precíz érzéstelenítésben, fájdalom mentesen kezeljük. Léteznek olyan anatómiai eltérések, ahol az érzéstelenítő valamilyen oknál fogva nem jut el a megfelelő helyre, de ezen esetekre is találunk megoldást.
  A probléma oka több is lehet, helytelen érzéstelenítési technika, esetleg ampulla probléma. Megmondani sajnos nem tudjuk, de mivel Önt a korábbiakban megfelelően érzéstelenítették, így úgy gondolom a jelenlegi helyzet vizsgálatot igényel. Fontos szempont az Ön vizsgálata, majd a érzéstelenítő injekciók átvizsgálása.
  Kérje a rendelő segítséget,
  Üdvözlettel

  #31170 Reply
  Zsolti
  Vendég

  Üdv! Én is ugyan úgy jártam. Beadták az érzéstelenítőt két oldalról, egy fogamat húzták. Mondtam a dokinak, hogy nem zsibbadt el, azt válaszolta benne van a pakliba. Nem is lett volna olyan fájdalmas, ha nem tört volna bele, fúrás , vésés, több darabban kiszedés, mindent éreztem, nem szégyenlem, sírva mentem ki a rendelőből annyira fájt. Nem hogy azon a helyen, de sehol nem éreztem az érzéstelenítést.

  #31175 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsolt
  Sajnos van ilyen. Nagyon ritka, extrém esetekben előfordul. Rendelőnk meg nem tapasztalt hasonló esetet.
  Üdvözlettel

  #33952 Reply
  Nagy
  Vendég

  Köszöntöm Dr Úr! Ma voltam Szirmabesenyőbe az egészségügyi központban a fogászaton. Van egy lyukas fogam ,2 hónapra kaptam időpontot délelőtt 10-re. Oda mentem de voltak előttem 4 -en . Több mint egy óra múlva behivtak,és megbeszéltük hogy meg tudja menteni de gyökérkezelni kell. Kérdezte hogy kérek-e fájdalom csillapitót.én mondtam hogy igen, Beadta vagy 3 helyre és kint a váróban vártam 15 percet.Be mentem kérdezte hogy el zsibbadt a nyelvem hegye,igen mondtam.Elkezdte fúrni,már éreztem hogy valami nem stimmel. A mikor leért az ideghez akkor majd be csináltam úgy fájt. Kérdezte hogy fáj?utánna valami kampóval belepiszkált.Akkor már igen nagyon fájt.Elővette az injekciót.és beadott megint egy párat de a szúrás is fájt.Megint kezdte fúrni ,de ugyan az volt a fájdalom. Akkor valami kis pálvikával belerakott valamit azt mondta hogy akkor ez majd meg oldja,de nem az sem oldott meg semmit.A végső az volt hogy valami gyógyszert rakott bele,és rakott rá tömést,azt mondta hogy ettől elhal a fog,és majd folytatjuk jövő héten. Most hogy abba hagyta a fájdalom csillapitó a hatását a nyelvemben,most érzem hogy nem nagyon tudok beszélni mert olyan éles a fogam széle hogyha beszélek akkor vágja és nagyon fáj. Voltam már fogászaton itthon is meg külföldön is ,de még ilyet nem tapasztaltam.Azt mondta hogy lehet hogy be van gyulladva a fogam,de nem hiszem mert nem fájt előtte sem.Azt szeretném kérdezni hogy nem lehet hogy olyan valamibe fúrt bele amibe nem lett volna szabad?Vagy az érzéstelenitő nem ért semmit?

  mert fájni fog. Beadta,és vártam kint vagy 15 percet.

  #33960 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kérdező
  Kérdésre konkrét válasz diagnosztikai vizsgálatot követően adható. Vélhetően a szuvasság elérte azt a kritikus határt, mely alkalommal szükségessé vált a fog gyökérkezelése. Előfordul, hogy a fájdalomcsillapító nem hat, viszont ez az eset nagyon ritka. Ilyen esetekben másfajta érzéstelenítés is alkalmazható. A leírtak szerint a fogbél élt, így annak kezelése zajlik, melyet követően fájdalom a továbbiakban nem lesz tapasztalható.
  Üdvözlettel

  #50599 Reply
  Luigi
  Vendég

  Akkor jó tudni, hogy nem vagyok egyedül. Nekem húzás előtt csak a harmadik szuri hozta azt a jól ismert totális zsibbadást. Korábban ilyen nem volt de én sok sok év után voltam fogorvosnál.

  Azóta ismét eltelt pár év, eljöttem gyökérkezelésre és ugyanúgy nem hatott az első. Belül semmi kívül kicsit éreztem hogy zsibbad. De bevalltam gondoltam majd üvöltök. Szerencsére nem kellett 🙂

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: Nem hat az érzéstelenítő
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft