Nem értem???!!!!

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #16593 Reply
  Nikolics Marianna
  Vendég

  Kedves Doktor Úr! Éppen néhány perce olvastam el a 2015-ös szabályozást,hogy milyen fogászati kezeléseket vehetek igénybe a TB-m terhére a körzeti fogorvosnál, és megdöbbenve tapasztaltam,hogy eddig az itt felsoroltakból, a mai napig minden fogászati kezelésem után (fogkő eltávolítás, tömött fog tömésének csiszolása, fogtömés stb.) fizetnem kellett és hozzá teszem a fogaim szépek és csak nagyon ritkán kell hozzájuk nyúlni! Az a kérdésem,ha ezt törvény szabályozza akkor miért kér pénzt a körzetemben lévő fogorvos??!!!Akkor mi a jelentősége a körzeti és a körzeten kívüli fogorvos között? A másik,hogy éppen ma közölte a férjemmel,hogy nem foglalkozik többé a felső front fog koronájának visszaragasztásával,ami 3 havi rendszerességgel leesik! Nem annyiszor ragasztatom vissza,ahányszor akarom? És persze ezért is fizetni kell alkalmanként 2000 ft-ot!Csak olyan kezelésekre lehet igénybe venni a fogorvos segítségét,ami számára kényelmes és nem jár többlet munkával? Azt kérte,hogy vettesse le a férjem a felső hídját,csináltassa újra az első front pótlásával,hogy többé ne kelljen visszaragasztani… Egy új híd elkészítése nem két perc és nem is két forint… FŐLEG NEM NÁLA!!!! Míg egy új csap elkészítése a front fogra, sem ennyi költséggel,sem ennyi kellemetlenséggel nem járna! Szerintem! Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:N. Marianna

  #16594 Reply

  Kedves Nikolics Mariann!

  Kérem, vegye fel a kapcsolatot körzeti kezelőorvosával és tisztázza a felmerült problémákat!

  Üdvözlettel:
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

  #16743 Reply
  Szabó Judit
  Vendég

  Kedves Doktor Úr/Nő/!

  Panaszom 3 hete kezdődött az alsó baloldali 5 ös fogammal evés közben nagyon belefájdult. Vártam egy pár napot hátha elmúlik, ami sajnos nem történt meg. Elmentem ezért a fogorvoshoz és gyökérkezelték( hozzá teszem ez már korábban tömött fog volt, de pici tömés volt rajta) és gyökértömést rakott bele és röntgen készült róla. ( nem mutatott ki semmit). Közölte menjek vissza 1 hét múlva és szedjek Dalcin-C-t a gyulladásra, mivel elviselhetetlen szúró, feszitő fájdalmaim továbbra is megmaradtak, ezért 2 napra rá visszamentem. Kiszedték a gy. tömést és szabadon hagyta a fogat és mondta, hogy menjek vissza 1 hét múlva. Fájdalmaim nem enyhültek sőt felerősödtek olyannyira, hogy az evés is fájdalmas volt, pedig a gyógyszert is beszedtem. (1 db-al). Újra vissza mentem 1 hét múlva és ismét gyökérkezelte, ami után és érzéstelenités ellenére rá 5 percre elkezdődött ugyanaz a fájdalom, amit el is mondtam az orvosnak. Elmondta, hogy 1 gyökere van ennek a fognak, de előfordulhat, hogy hajszáleres gyökér ágazódhat el, amihez Ő nem tud lenyúlni oldalra, hogy ki gyökér kezelje. Így sok idő még helyre jön a fog illetve, hogy elhallhat az a kis gyökér, de addig a fájdalom meg van. Én ekkor döntöttem,, hogy húzza ki, ami meg is lett.
  Sajnos a fájdalmaim ugyan úgy meg vannak,ami elviselhetetlen már. Fáj az inyem a húzott fog alatt nyomás érzékeny is és már kisugárzik több helyre és fogamba.
  Köszönöm válaszát.

  #16752 Reply

  Kedves Szabó Judit!

  A leírása alapján neuralgiás is fájdalom állhat a háttérben. Mindenképpen szükséges lenne panoráma és szájüregi felvételek készítése és neurológiai konzultáció!

  Mielőbbi jobbulást!
  Üdvözlettel:
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Nem értem???!!!!
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft