Nagyőrlő tomés

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24505 Reply
  Kovács Péter
  Vendég

  Tisztelt Dr Nő/Úr!

  A hátsó jobb alsó nagyőrlő fogam tömték tegnap. Orvosom szerint elég nagy lyuk volt rajta, gyógyszeres fehér tömést tett bele. (véglegest)
  Namost nekem igaz előző este is némi fájdalom féle volt azon az oldalt (de nem tudtam beazonosítani hogy melyik fogam lehetett).
  Még tegnap este lefekvéskor (immár tömés után) (pontosabban szinte mikor kiment teljesen a zsibbasztó hatása elkezdett folyamatosan (egyenletesen fájni) nem kibirhatatlan de azért estére be kellett vegyek fájdalom csillapítót, és még így sem igazán szünt. Reggel is arra keltem hogy fáj ugyan olyan szinten. Ma hol fáj hol nem. Most megint folyamatos fájdalmam van.

  Nem lüktet nincs bedagadva, nyomásra kocogtatásra nem érzékeny. És mégis..mintha az fájna de nem mernék rá megesküdni.

  Egyszer olyan mintha a felette lévő fájna (amin szintén tömést kéne már cserélni és az oldalán pici fekete lyuk féle (látható),

  Vagy van még az alsó kisőrlőm amit 1 hónapja tömtek abban is elég nagy volt a lyuk, és az tömés után kocogtatásra érzékeny volt, orvos szerint ott is közel volt az ideg, de ha regenerálódik akkor rendbe fog jönni és megszünik. Namost azt ha kocogtatom nem érzékeny már, tudok rajta enni is. Nem azt mondom hű de tuti, de még kis időt adok neki hogy mi lesz a sorsa mert orvos szerint 1-2 hónap míg meg gyógyól a „sokktól” ha meggyógyul ugye.

  Namost vagyok nagy dilemmával mert folyamatos kisugárzó fájdalmam van, de nem tudom pontosan a 3 fogam közzül melyikről jön a fájdalom, de néha mintha pontosan érezném hogy a tegnap betömött nagyőrlőről.

  Rendbe jöhet ez még?
  Nem lehet hogy a fehér tömés ahogy tágul vagy nem is tudom, és nyomódik a fogam?
  amalgám tömés nem lett volna jobb?

  #24507 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Péter,
  A gyógyszeres tömés nem végleges, csak ideiglenes. Akkor alkalmazzuk, amikor nagy kavitással állunk szemben, közel a idegkamra teteje, és félő, hogy a végleges tömés behelyezésekor az ideg begyullad. Ha még most is tapasztal fájdalmat, mely nem szűnik, és fokozódik, jobb ha ismét felkeresi fogorvosát.
  A gyógyszeres tömés is okozhat ilyen tünetet, de ennek napról napra múlnia kellene.
  Tömés is okozhat panaszt, de csak akkor, ha túl magas. Ezt fogorvos korrigálhatja. A kompozit tömések kötést követően már nem zsugorodnak, nem tágulnak, így a probléma inkább a tömések méretét tekintve fordul elő.
  Javasolnék egy komplex fogászati kivizsgálást, röntgen, szükség esetén pedig CT vizsgálattal egyben, ahol konkrétan meghatározhatók a problémás területek, és kezelési terv elkészítését.
  Üdvözlettel:

  #24510 Reply
  Kovács Péter
  Vendég

  KÖszönöm válaszát. Akkor nem tudom hogy tájékoztatott engem a fogorvosom, miért mondta hogy kis gyógyszert is tett bele, de az biztos hogy végleges fehér esztétikus töméssel zárta le.

  Most ilyen kis nyilalgató fájdalmaim vannak. Elég kellemetlen.. fájdalom.

  #24512 Reply
  Kovács Péter
  Vendég

  Az este semmit nem aludtam szinte, nyillalás szerű kisugárzó fájdalmam volt (bruffen 600mg vettem be de nem használt ugyan olyan tiszta fájdalom érzet maradt) fekvő helyzetben még inkább erősödött. Szintén nem tudtam megmondani melyik fogamról jöhet. Kocogtatásra hideg meleg …továbbra sem érzékeny egyik sem. Ezek szerint ezzel vissza kell menjek mindenképp a fogorvosomhoz. De nagyon zavar hogy nem tudom melyk fogam lehet (vagy a kisőrlő, vagy a nagyőrlő), vagy melykre jellemző a mélyre kisugárzó (álkapocsba, kicsit a nyakba is) fájdalom.

  #24520 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Péter,
  Ahogyan korábban is javasoltam mindenképp szükség lenne egy diagnosztikai vizsgálatra. A fogfájdalmak kisugározhatnak, így konkrétan megmondani a páciens ritkán tudja, hogy melyik foga fáj. A CT felvételen konkrétan meghatározható a probléma, és így már kezelése is sokkal egyszerűbbé válik. Amint ez lokalizálható, Ön is megkönnyebbül.
  Üdvözlettel:

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: Nagyőrlő tomés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft