Nagyőrlő fog érzékenység

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #34221 Reply
  Tamás
  Vendég

  Tisztelt Dr Úr.

  Szeretném megérdeklődni, Önök szerint mi okozhatja a felső nagyőrlő fogam érzékenységét. Az érzékenység csak a fog elülső jobb oldali részére érvényes. A többi részére nem. Ha például hideg kicsit hidegebb ujjal megérintem, vagy akár közepesen hideg (csapviz) folyadék éri nagyon érzékeny, már már a fejemig hatoló „fájdalom”. Érdekes, mert ha ezt „forró”/meleg vizzel teszem, nem fáj(ha nagyon forró a viz, minimálisan érzem csak de az sem érzékenységnek mondanám). Hossz irányú nyomásra szintén érzékeny, oldal irányú kocogtatásra nem reagál. Röntgen készült róla, nem látszik rajta semmi rendellenes. Egy amalgám tömést cseréltek ki rajta fehér tömésre, amit azóta szintén cseréltek egyszer, de nem javulás miatt most ideiglenes tömés került bele. (az állapot így még rosszabb mondhatni) A fogorvosi székben ha a fogam azon részére fujtak levegőt szintén nagyon érzékeny volt.

  Ma pl egy kis meleg levest ettem, érdekes arra már fájdalom mutatkozott (igen intenziv), ami még a kiváltó inger megszünése után sem akart aláhagyni, egészen addig míg meleg vizzel le nem öblögettem a fogam.Ekkor hirtelen elmúlt a fájdalom.

  Kérem mondják el véleményüket mi okozhatja, elmúlhat e. körülbelül már 3-4 hetes a tortura. Egyébként ha nem éri inger nem panaszos a fog.

  Itt szeretném megkédezni, ha szükségessé vállna egy gyökérkezelés, van lehetőség csak 1 gyökeret gyökérkezelni? (csak mert a fogam többi része nem panaszos egyáltalán). És maguk szerint eredményesebb nagyőrlő fogaknál a mikroszkópos kezelés?
  Lehetőség szerint ezt próbálnám kerülni egyébként.

  Köszönöm válaszukat.

  #34236 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tamás
  Vélhetően a fogbél kezd panaszossá válni, melynek kezelése a gyökérkezelés. Ilyen esetekben a teljes foggyökérzet kezelése szükséges, nem tartjuk biztonságosnak 1 gyökércsatorna megmunkálását, nagyörlő, több gyökérrel rendelkező fog esetében.
  Fogászatunk mikroszkóppal nem dolgozik, mégis szép eredményeket érünk el a fögmegtartó kezeléseink során. Mikroszkópos beavatkozásokat extrém esetekben javasoljuk pácienseink számára.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Nagyőrlő fog érzékenység
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft