Nagyon erős Fogíny vérzés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29008 Reply
  B. Richárd
  Vendég

  Szép estét kívánok!

  Egy olyan problémával fordulok önhöz, hogy nagyon erősen vérzik az ínyem.. egy jó pár fogam között! A fogaim nem mozognak, az ínyem szép rózsaszín nincs begyulladva bár ahol szokott vérezni ott erezhető hogy kicsit más ha pl megszívom a fogam! Egyszerűen amikor elkezdek fogat mosni vagy megszívom a fogam nagyon erősen elkezd vérezni aztán abbahagyja! Tudom, hogy el kéne mennem fogorvoshoz de sajnos az időm nem igen engedi ezért szeretnem megkérdezni, hogy vajon mi állhat a háttérben vagy mit csinaljak?!

  Válaszát előre is köszönöm!

  #29009 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Richárd!
  A fogínyvérzés hátterében olyan bakteriális lepedékfelhalmozódás áll, ami az el nem távolított ételmaradékok és bacilusok elegye. A fogközökben gyakran nagyon nehéz a lepedék alapos eltávolítása, éppen ezért a legtöbbször itt alakul ki az ínygyulladás. Mindenképp javasolt a fogorvos által végzett tisztítás, az esetleges fogkő-eltávolítás (gyakran az íny alatt is található fogkő, melyet szabad szemmel nem is lát).
  Mindennapos szinten a napi kétszeri fogmosás mellett el kellene sajátítania a fogköztisztítás rutinját is – fogselyemmel, fogköztisztító kefével vagy szájzuhannyal. Ha fogai torlódottak, nem szabályosan helyezkednek el a fogívben, az is megnöveli az ínygyulladás kialakulásának esélyét – ez esetben a fogszabályozás a leghatékonyabb megoldás a panaszok tartós enyhítésére.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Nagyon erős Fogíny vérzés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft