Műfogsor

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 17
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #13732 Reply
  Pásztor Béla
  Vendég

  Üdvözlet!
  Már lassan 3 hónapja, hogy a fogtechnikus a fogorvosommal karöltve elkészítette a szájpadlásos levehető alsó és felső műfogsoromat. Nem teljes fogsor, tehát alul is felül is maradt néhány fogam, melyeknek tömését, (gyökér) kezelését néhány hete befejeztük. A panaszom az, hogy minden önkontroll és biztatás ellenére nem tudok hozzászokni a protézis használatához. Habár igyekszem megfigyelni önmagamat, számomra mégis ismeretlen okokból a feltétel után legkésőbb egy órán belül rámtör a hányinger, amit ideig-óráig vissza tudok szorítani, de csak azért mert kénytelen vagyok vele (nyilvánosság előtt). A cukorka szopogatása ugyan segít, de közben nem lehet beszélni és csak addig tart, amíg a cukor el nem olvad. A fogorvosom adott egy mintapéldányt a „Corega” mentolos műfogsor-rögzítőből, amit mind a mai napig nem mertem használni, abbéli félelmemben, hogy mit fogok tenni, ha rám tör a hányinger és szilárd rögzítése következtében nem fogom tudni levenni a protézist. Ma bátorságot vettem és elkezdtem használni. A kérdésem az, hogy hova, a protézisnek melyik felületére kell kenni: a teljes felületre-e, vagy csak az ínyek menti vájatokba? Ha egyéb jótanáccsal is tudnak szolgálni azt is megköszönném. Üdvözlettel:
  Béla

  #13735 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Pásztor Úr!
  Attól nem kell félnie, hogy túl szilárdan rögzít a ragasztó, az még viszonylag könnyen és gyorsan eltávolítható marad. A corega mennyiségéről: nem kell sokat használni és nem a teljes felületen, elég pöttyözni, vagy csíkozni a ragasztóval. A megszokásról és hányingerről: 3 hónap elég nagy időtáv, érdemes lenne visszamenni ezzel a „panasszal” az orvoshoz, lehet hogy például túl van terjesztve a fogmű a garat felé (ez szokott még hasonló panaszt okozni). A többit látnunk kellene, hogy ne általános javaslatokat tegyünk, azonban a kezelés még bőven garanciás, tehát a „gyártónak” kellene igazítania a protézisen.
  Reméljük segíthettünk. Vdent

  #13758 Reply
  Szabó Júlia
  Vendég

  Jó napot. Én maszek fogtechnikusnál csináltattam felső műfogsort és eléggé lötyögnek. A jobb oldala feljebb van minimálisan mint a jobb oldali és befele is ejt. Mi a teendő ilyenkor, meg tudja csinálni a fogtechnikus, vagy esetleg újat csinál, amiért megint fizetni kell vagy mivel ő csinálta rosszul azt ingyen csinálná?

  #13774 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Júlia, minden esetben létezik egy garanciális idő az átadott fogművekre. Ha ezen belül van, az indokolt panaszt illik térítésmentesen kijavítani. A fogsor alábélelése egyébként rutin eljárás, és nem kerül sokba. Forduljon a fogtechnikushoz bizalommal. Üdv, Vdent.

  #45444 Reply
  kard János
  Vendég

  alsó+ felső protézist készítettem maszek fogorvosommal alul egy fogam van amire rá lehet kapcsolni a prozózist.már több lenyomatot csinált de egyik sem volt jó nem tudtam vele rágni.Nem zártak a fogak , 5 évvel eőbb is ő készítzette a mostani alsó felső kivehető protózist ami még mindig működik, fenti ből egy fog kitört ezért csináltattam volna újjat, amivel nem tudok enni csak a baloldalon két fog zár onnan jobbra mint ha nem is lenni fog. kérdésem mivel nem tudom használni kérhet e érte fizetséget. válaszukat előre is köszönöm tisztelettel Kard János.

  #45454 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves János
  Okvetlen vizsgálni kellene a fogsort, a harapást, a probléma okát. A fogsor korrekciója lehetséges, amennyiben mégis úgy ítélik akár újra el is készíthető. Javaslom egyeztessen kezelőorvosával, hogy találjanak egy mindenki számára megfelelő megoldást.
  Üdvözlettel

  #46308 Reply
  Julanna
  Vendég

  Kedves Dokihoz Úr/Nő! Egy hete rakták fel alsó körhidam,12 fog+ üvegpillér. Mivel fémallergiás vagyok,teljes fémmentes porcelánt kértem,ami árban is több volt,a problémám,hogy még a mai napig nem tudok vele rágni,mert olyankor a saját fogaim rettenetesen feszülnek alatta ami nagyon kellemetlen. Folyamatosan fémes ízt érzek a hátsó rágófogamnál,ahol az üvegpillér van,amitől sajnos sokszor van hányingerem,ráadásul minden étkezésnél alámegy az ételmaradék,amit alig tudok kimosni. Azt hittem megszokom,a felső koronáimmal ilyen problémám nem volt. Kérem adjon tanácsot,nagyon el vagyok keseredve,hiába adtam ki rá ennyi összeget,és nem tudom használni. Nagyon szépen köszönöm válaszát,üdvözlettel; Julianna

  #46311 Reply
  Julanna
  Vendég

  Javítanám a címzést,elnézést kérek,billentyűzet néha átírja amit akarok,nem mindig veszem észre. „Kedves Doktor Úr!”

  #46343 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Julianna!
  Bár a legtöbb ember eleinte idegennek érzi a fogpótlását, a leírtak alapján elképzelhető, hogy további igazításra van szüksége, így javasoljuk, hogy mielőbb keresse fel a körhidat rögzítő fogorvost!
  Minden jót kívánunk!

  #46344 Reply
  Julanna
  Vendég

  Nagyon köszönöm válaszát,időközben már vissza kellett mennem,mert a feszítő érzés folyamatos. Úgy néz ki,le kell szedni a körhidam😓

  #46683 Reply
  Julanna
  Vendég

  Kedves Doktor Úr! Le kellett szedni a körhidam a folyamatosan feszítő érzés miatt,ami már elviselhetetlen volt,a problémám a következő; felrakták az ideiglenes műanyag körhidat,míg elkészül az új koronám.Ami nagyon kényelmes is volt,csak sajnos pár nap mulva lejött. Kedden felragasztották ismét,most véglegesen. Ma már ismét érzem azt a rettenetes feszítő érzést,megint el kezdtem selypiteni,pedig előtte annyira kényelmes volt,most magasnak érzem. Kérem írjon tanácsot,előfordulhat hogy a ragasztó anyag miatt van,amivel végleg felrakták? Már rettegek attól,ha felkerül az új körhidam,ugyanígy járok,teljesen el vagyok keseredve. Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel; Julianna

  #46700 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Julianna!
  Egy rögzített fogsor beállítása mindig komplex feladat, melyet kezelőorvosára kell bíznia, hiszen ő látja személyesen az anatómiai adottságokat, a harapás tulajdonságait. Továbbra is adjon visszajelzéseket a fogsort készítő fogorvosnak, mert így tudják majd precízen beállítani a fogpótlást.
  Türelmet és kitartást kívánunk!

  #46701 Reply
  Julanna
  Vendég

  Nagyon szépen köszönöm válaszát!

  #49349 Reply
  Barby
  Vendég

  Jo napot kivanok!egy hete elkeszult az also fogsorom.ami vertex rugalmas reszlegesfogsor es a ket also szemfogam a tarto fog.de egy asitasnal szajmozdulatnal kijon.a felso egy teljes mufogsor amit ugy erzek hogy nagy ugyanis elore hatra mozog es a szajpadlasomnal sem illeszkedis rendesen mert hatulrol bele tudom rakni a nyelvem .az hogy nem illeszkedik egynashoz be is beszeljunk ugyanis ha osszezarom a jet fogsor mintha ellenne csuszva es elol a jet fog kozott ku tudom nyujtani a nyelvem az lenne a kerdesem hogy csiszolgat a fogorvos jobbra balra valamikor jo lesz ez mert csak ak.jo ha beragasztom.koszonom

  #49388 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Barby!

  Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a fogorvossal, aki a műfogsort készítette, hiszen ő ismeri az esetet, ő tud segíteni Önnek a műfogsor beállításában.

  Minden jót kívánunk! 🙂

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 17
Hozzászólás: Műfogsor
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft